Gemeenteberichten week 28

Roois nieuws Gemeentenieuws
Boerderijsplitsing

Besluit boerderijsplitsing
In het bestemmingsplan Buitengebied is het splitsen van een boerderij toegestaan, als dit voldoet aan een aantal voorwaarden.
Eén van de voorwaarden is dat de toename van het aantal woningen in overeenstemming moet zijn met het provinciaal en gemeentelijk woningbouwprogramma. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om als uitgangspunt te hanteren 2 boerderijsplitsingen per kalenderjaar toe te staan. Uiteraard moet het plan hierbij wel aan alle voorwaarden opgenomen in het bestemmingsplan Buitengebied te voldoen. In het kader van de nog op te stellen Structuurvisie zal een definitief standpunt ingenomen worden.

Motivering besluit
Door het provinciaal beleid kan de gemeente Sint-Oedenrode niet onbeperkt woningen bouwen.
De gemeente is aan een limiet gebonden. Daarom kan de gemeente niet aan alle woningbouwprojecten medewerking verlenen. Het afwegingskader voor woningbouwplannen is de nog op te stellen Structuurvisie. Dit geldt ook voor de vraag hoeveel boerderijsplitsingen toelaatbaar zijn tijdens de planperiode van 10 jaar van het bestemmingsplan Buitengebied.

Procedure verzoeken
Het bestemmingsplan Buitengebied is nog niet onherroepelijk. Om deze reden kunnen verzoeken om boerderijsplitsing nu niet ingewilligd worden. Ontvangen verzoeken worden op een wachtlijst geplaatst. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is, worden ze op volgorde van ontvangst in behandeling genomen. 

-------------------------------------------------------------

Zwembad de Neul, twee weken gesloten

In de periode van vrijdag 13 juli tot en met zondag 29 juli is het zwembad gesloten.
Daarna ben je weer van harte welkom tijdens het recreatief zwemmen van zondag tot en met donderdag. Voor de openingstijden kunt u terecht op onze website: www.deneul.nl

-----------------------------------------------------------

Gemengde hagen in Het Groene Woud
1 juli project gestart

’s-Hertogenbosch, 4 juli 2012 - Het project ‘Gemengde hagen in het Groene Woud’ is 1 juli jl. van start gegaan. Het streven is om met dit project eind 2012 vijf kilometer gemengde haag aan te planten in het buitengebied van Het Groene Woud. Het project is een initiatief van Projectbureau Orbis met een financiële bijdrage uit het Streekfonds Het Groene Woud.

Bij de aanplant van een haag wordt vaak gedacht aan een beukenhaag of zelfs een coniferenhaag. Dit terwijl juist de keuze voor een gemengde haag veel voordelen heeft. Zo draagt een gemengde haag optimaal bij aan de biodiversiteit, geeft het een gevarieerder beeld in het landschap en is een gemengde haag veel minder gevoelig voor ziekten en plagen dan een haag die opgebouwd is uit één soort.

Autochtone planten
Binnen het project worden vijf typen gemengde haag aangeboden worden: twee typen geschoren hagen en drie typen struweelhagen. Bij de verschillende typen hagen horen verschillende soorten autochtone planten, zoals meidoorn (op de plaatsen waar dit is toegestaan), haagbeuk, veldesdoorn, mispel, sleedoorn, hondsroos, steeliep, wegedoorn, wilde appel en wilde peer.

Deelnemen?
Om deel te kunnen nemen aan het project moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden: woonachtig zijn in het buitengebied van Het Groene Woud, ruimte beschikbaar hebben voor een gemengde haag en geen aanleg van een haag vanwege een inpassings- of herplantplicht. Voor deelname wordt een beperkte eigen bijdrage gevraagd. Wel wordt
binnen dit project met een gelimiteerd budget gewerkt. Bij interesse is het dus van belang om snel aan te melden. Aanmeldingen worden op basis van aanmelddatum behandeld. Aanmelden kan bij Koen van Hout van Projectbureau Orbis (06-22224146 of
koenvanhout@projectbureauorbis.nl ).

Streekfonds Het Groene Woud
Het Streekfonds wordt gevoed met extra rente die de Rabobank geeft over de rente die houders van een Rabo StreekRekening Het Groene Woud ontvangen en door een deel van de rente die geschonken wordt door dezelfde rekeninghouders. Ook ontvangt de Stichting Streekrekening Het Groene Woud een bedrag aan donaties t.b.v. het Streekfonds. Jaarlijks is vanuit het Streekfonds circa € 200.000,- beschikbaar voor projecten die de kwaliteit van Het Groene Woud versterken. Zie www.hetgroenewoud.com/streekrekening .

-------------------------------------------------------------

Inzameling oud papier

Op de volgende data wordt oud papier ingezameld:

Donderdag 12 juli
KVO Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart vanaf 07.00 uur

Zaterdag 14 juli

- Nos Jungit Apollo; container op de parkeerplaats aan de Zwembadweg bij de ingang van het park van 9.00 uur tot 13.00 uur. Tevens zal vanaf 9.00 uur oud papier worden opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Kinderbos, Cathalijne en Kienehoef ten noorden van de Florisstraat, en een gedeelte van de Zwembadweg;
- Ouderraad basisschool Eerschot; container bij school van 09.00 tot 12.00 uur.

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag. Tijdens de zomertijd van 08.00 tot 20.00 uur en tijdens de wintertijd van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Team Economie Vrije tijd en Onderwijs

-----------------------------------------------------------

Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.
Verleende evenementenvergunningen en ontheffingen

• Aan Grace Robinson Evenementen voor het organiseren van de Open Dagen Albert Heijn op 25 en 26 augustus 2012 op het terrein van aardbeibedrijf Van Gennip Cultuur BV, Rijtvenweg 5 te Sint-Oedenrode.
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Melding vergunningsvrije evenementen
• Van mevrouw L. Staals voor het organiseren van een barbecue op het speelveld aan de Buizerd, Vogelenzang te Sint-Oedenrode op 18 augustus 2012 vanaf 18.00 uur.
• Van KBO Sint Oedenrode, Boskant, Olland en Nijnsel voor het organiseren van een KBO Brunch op 16 augustus 2012 van 11.30 tot 14.00 uur in kasteelpark Henkenshage te Sint-Oedenrode.

Verkeersmaatregel
In verband met het voetvolleytoernooi is de Pastoor Smitsstraat ter hoogte van de Dorpsherberg in Olland op 17 juli 2012 tussen 10.00 en 18.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs

-----------------------------------------------------------

Blauwe zone centrum aangepast

Afgelopen tijd is het aantal blauwe zones in Sint-Oedenrode aangepast. Bij de Action, bij het parkeerterrein Knapenhoek en in de Streepenstraat zijn nieuwe blauwe zones aangelegd.
 
Tot nu toe plaatsten we bij iedere zone een bord dat het begin en het einde van de zone aangeeft.
Omdat het aantal zones toeneemt groeit ook het aantal borden in ons centrum. Het grote aantal borden vervuilt het karakter van ons centrum. Daarom hebben we ervoor gekozen de zoneborden naar de rand van ons centrum te verplaatsen.
U passeert dan eerst een parkeerverbodszonebord. Dat bord geeft aan dat u alleen in parkeervakken en op parkeerterreinen mag parkeren.

Vlak daarna passeert u het bord dat de blauwe zone markeert. Dat bord geeft aan dat wanneer u in een blauw gemarkeerd vak parkeert een parkeerschijf moet gebruiken. U mag dan de schijf op het eerstkomende hele of halve uur zetten. De maximale parkeerduur is dan 2 uur.

Niet alle zones hebben na deze aanpassing eigen bebording. Om weggebruikers aan hun plicht te herinneren worden de borden op enkele markante punten herhaald.

Het ligt in de bedoeling het parkeerbeleid van de gemeente Sint-Oedenrode in het najaar te evalueren. Inwoners worden later opgeroepen hun mening kenbaar te maken. Ook zal over het beleid gesproken worden met Wovesto, Odendael en de plaatselijke ondernemers.

-----------------------------------------------------------

Spreekuur burgemeester

Het spreekuur van de burgemeester van maandag 23 juli 2012 vervalt.

Team Bestuur en organisatie 

--------------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)

Binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning
Adres Postcode Ingekomen Omschrijving

Schietwilg 22 -- 29-06-2012 Bouwen woonhuis
Schubertstraat 2 5491 MV 04-07-2012 Aanleggen inrit
Eerschotsestraat 23 5491 AA 27-06-2012 Planologische afwijking ivm huisvesting
Azaleastraat 3 5492 JA 27-06-2012 Planologische afwijking ivm huisvesting

De bekendmaking van binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning is uitsluitend ter kennisgeving.

Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode Besluit
verzonden Omschrijving
Eversestraat 9 5491 SR 03-07-2012 Plaatsen dakkapel
Hoogstraat 53 5492 VV 03-07-2012 Slopen bijgebouwen
Eerschotsestraat 29 5491 AA 05-07-2012 Starten bedrijf in garage
Oudeweg 4 5492 VG 05-07-2012 Vestigen werkplaats in garage
Hertog Hendrikstraat 32 5492 BB 05-07-2012 Inrichten garage voor cateringbedrijf
Eerschotsestraat 23 5491 AA 04-07-2012 Planologische afwijking ivm huisvesting
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende huisvestingsvergunning
Adres Postcode Datum verzending
Eerschotsestraat 23 5491 AA 04-07-2012
Boskantseweg 33 5492 BV 05-07-2012
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Geweigerde huisvestingsvergunning
Adres Postcode Datum verzending
Dommeldrodelaan 15 5492 GG 05-07-2012
Dommeldrodelaan 17 5492 GG 05-07-2012
Dommeldrodelaan 25 5492 GG 05-07-2012
Dommeldrodelaan 31 5492 GG 05-07-2012
Eerschotsestraat 90 5491AA 05-07-2012
Hertog Janstraat 2 5491 BT 05-07-2012
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende uitgebreide omgevingsvergunning
Adres Postcode Omschrijving
Fitselsteeg 4 5491 TW Bouwen garage met berging (verz. 05-07-2012)
Hierop is procedure 3 van toepassing (zie procedurekader).