Henriëtte van den Berk – Van de Laar Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (Babs)

Roois nieuws Gemeentenieuws
Mijn naam is Henriëtte van den Berk – Van de Laar (1957). Ik ben geboren en getogen in Sint-Oedenrode, getrouwd met Gerard en samen hebben we drie kinderen: Imke (1981), Tijs (1983) en Bram (1986). Thuis hebben we een pensionstal voor paarden en daarnaast ben ik van 2002 tot april 2012 in Sint-Oedenrode politiek actief geweest. Eerst als raadslid, de laatste zes jaar als wethouder. Vanuit die functie heb ik met veel plezier al enkele huwelijken mogen sluiten.

Ik vind het fantastisch om een bijdrage te mogen leveren aan de belangrijkste dag van twee mensen die van elkaar houden en ook ‘wettelijk’ voor elkaar kiezen. Iedere keer wanneer twee mensen hun liefde voor elkaar uitspreken, is dat een unieke gebeurtenis. Heel eventjes mag ik dan, als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, mijn steentje bijdragen om er een onvergetelijke dag van te maken.

Een aantal weken voor de dag waarop jullie trouwen, zal ik contact opnemen om in een persoonlijk gesprek de ceremonie door te nemen. Het is voor mij belangrijk te weten welke wensen jullie hebben ten aanzien van een persoonlijke toespraak en ik zal een aantal vragen stellen om je een beetje te leren kennen. Ik beschouw het als een voorrecht om in vertrouwen jullie levensverhaal te mogen horen en zal dat in herkenbare taal verwoorden tijdens de huwelijksvoltrekking. Daarbij is er natuurlijk ruimte voor een lach en emotie. Het moet een ceremonie worden die bij jullie past.

Een trouwdag is een hoogtepunt in je leven. Daar moet je met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Jullie staan centraal! Het moet voor jullie, en ook voor de ouders, getuigen, familie en goede vrienden, een dag worden om nooit te vergeten. Voor mij de uitdaging om ervoor te zorgen dat het ook de mooiste dag van je leven wordt. Een dag waaraan jullie nog vaak en met veel plezier zullen terugdenken.

Met hartelijke groeten,

Henriëtte van den Berk – Van de Laar