Het Roois Tourspel: Gerry van Gerwen geeft tips

Roois nieuws Sport
Het is zoooo moeilijk! Wie gaat de Tour winnen? Welke sprinter laat iedereen zijn hielen zien? Zal er iemand gaan verrassen in de bergen? Vorig jaar hadden maar weinig mensen Evans als winnaar. Wie brengt het geel dit jaar naar Parijs? De echte kenners zijn al weken bezig om wedstrijden te volgen, maar misschien is het beter om er weinig verstand van te hebben. Om iedereen een beetje op weg te helpen, geeft onze Rooise wielerheld Gerry van Gerwen een aantal bruikbare tips. Doe er je voordeel mee!

1. Cadel Evans is de grootste kanshebber voor de overwinning. Hij heeft 100% toegewerkt naar de Tour.
2. Ook Bradley Wiggins is een zeer grote kanshebber. Hij rijdt al het hele jaar hard. Kan hij die topvorm doortrekken tot in de Tour de France?
3. Robert Geesink is veruit de beste Nederlandse renner. Zijn voorbereiding is top en zijn focus geheel op de Tour. Tijdritten kunnen een probleem voor hem zijn.
3. Onderschat ook Nibali niet. Hij heeft zelfs de Giro laten schieten om kans te maken in de Tour de Frans.
3. Levi Leipheimer wordt volgens mij de verrassing. De Amerikaan was lang geblesseerd en nu is hij top fit terug gekeerd. Daarbij rijdt hij een sterke tijdrit.
3. De Belg Van den Broeck heeft al zijn zinnen op de Tour gezet. Ik verwacht dan ook veel van hem.
7. De jonge Velits kan een verrassing worden in de top 5 van de Tour.
8. Dat zelfde geldt voor Martin.
9. Het wordt druk om een podiumplaats in de Tour te bemachtigen, want we hebben ook nog Frank Schleck, Andreas Kloden, Horner en zelfs Valverde. Voor de echte gokker is er ook nog Denis Menchov. Geen van deze renners mogen we afschrijven.
10. Ook bij de sprints wordt het interessanter want Cavendisch heeft nog maar een 1/3 van zijn Sky sprinttrein over. De rest steunt het klassement van Wiggens. Greipel heeft een halve Lotto – Belisol sprinttrein. De rest rijdt voor Jurgen Van den Broeck. Kittel, van ons eigen Argos team, heeft een complete sprinttrein. Zij zullen de sprints moeten dragen. Afschrijven van Rojas en Sagan moeten we zeker niet doen, want zij zullen er ook staan.