Afbeelding

KBO: Dagtocht naar Elburg, woensdag 25 juli

Roois nieuws Algemeen / Sint-Oedenrode
Met deze mooie tocht gaan we de gezondheidstoer op. We rijden eerst over de mooie Veluwe. Daarna krijgen we een rondleiding in de tuinen van A. Vogel door hun eigen gidsen.Vervolgens gaan we varen op het Veluwemeer onder het genot van een lekkere koffietafel. Eten en genieten! Als dat niet gezond is? Tot slot hebben we nog vrije tijd om het stadje Elburg op onze eigen manier te bezichtigen.

De tuinen van Dr. Vogel. Begin jaren vijftig van de twintigste eeuw verbleef Alfred Vogel (1902-1996) enige tijd bij de Sioux-indianen in Noord-Amerika. Hij leerde hoe deze oorspronkelijke inwoners van Amerika de krachten van de natuur aanwenden voor hun gezondheid. Zo leert hij de kennis over de geneeskrachtige plant die zo belangrijk zou worden: de rode zonnehoed (lat.: Echinacea purpurea). Vogel neemt het waardevolle geschenk mee terug naar Zwitserland, kweekt de zaden op en oogst de Echinaforce eruit. Het is een homeopathisch geneesmiddel dat helpt bij onvoldoende weerstand tegen, griep en verkoudheid. Deze dagtocht kost € 60.00 p.p. Ook niet leden kunnen inschrijven* Voor 4 juli a.s. € 60.00 overmaken t.n.v. penningmeester KBO Rooi, Rek.nr. 1382. 18.145.
Wat krijgt u hiervoor? 08.30 u. vertrek v.a. de Markt, Sint-Oedenrode, Koffie met gebak op de Veluwe, Bezoek aan de tuinen van Dr. A. Vogel (met gids), Boottocht Veluwemeer 1.45 uur (incl. Koffietafel met kroket), Bezoek en vrije tijd in historische stad Elburg, 3 gangen diner in Hoenderloo, Rond 21.00 uur weer terug op de markt in Rooi. Niet leden kunnen mee als er ruimte over in de bus.