Afbeelding

Renners draaien warm voor Rabo Ronde van Rooi

Roois nieuws Sport
Op maandag 18 juni werd de kermisronde van Riethoven voor elite en beloften verreden. Deze wedstrijd telt mee voor het Babydumpklassement. Roy van Heeswijk eindigde in deze wedstrijd als 24e Erik Lathouwers kwam in het peloton als 36e over de streep.

Bladel
In een afwachtingswedstrijd voor elite en beloften op zondag 24 juni in natte en koude Bladel behaalde Roy van Heeswijk een 7e plaats.

Acht van Bladel
Van 22 tot en met 24 juni werd de internationale Acht van Bladel voor junioren verreden. In de eerste etappe op vrijdag over 107.2 km behaalde Sander Schuurmans een 91e plaats op 8'31" van de winnaar.
Twee renners konden in de etappe op zaterdag over 119 kilometer met start en finish in Bladel het peloton met 15 seconden voorblijven. Sander kwam na een val in de laatste drie kilometer als 82e over de eindstreep maar kreeg de tijd van het peloton achter zijn naam.

Op zondagochtend werd er in Bladel een individuele tijdrit verreden over 13 kilometer. Sander werd 114e op 2'54". In de afsluitende etappe van Bladel naar Bladel over 84 kilometer behaalde Sander eindigden als 65e op 4'50". In het algemeen klassement, dat gewonnen werd door Matthieu van der Poel, werd Sander 60e.
Ruud Klomp wint bij amateurs in Mierlo(WVAN)

Weinig wind, benauwd en droog. Dat had zijn impact op het wedstrijdverloop bij de WVAN wedstrijden in Mierlo afgelopen woensdag. De groep bleef compact bij elkaar. Een enkele ontsnapping mocht niet verder gaan dan een paar honderd meter. Enkele rondes later wist en 2 renners wel weg te geraken. Johan de Beer kwam in het peloton als 21e over de meet. A.s. zondag 1 juli rijden de Rooise renners een thuiswedstrijd in de Rabo ronde van Rooi. Natuurlijk aangemoedigd door vele wielerliefhebbers uit Rooi.