Afbeelding

Cursus ‘Omgaan met je puber’ in Mariëndael succesvol verlopen

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
De puberteit kan een roerige fase zijn in de ontwikkeling van kinderen naar volwassenheid. Veel ouders hebben behoefte aan informatie en advies als hun kind in de puberteit komt. Een groepsgericht aanbod voorziet in die behoefte. Enerzijds omdat ouders hun kennis en vaardigheden kunnen uitbreiden, maar ook omdat ze steun en herkenning vinden bij andere ouders.

In mei bood het CJG geeft antwoord in de gemeente Sint-Oedenrode de cursus ‘Omgaan met je puber’ aan, uitgevoerd door de GGD Hart voor Brabant samen met Dommelregio. De cursus bestond uit 7 groepsbijeenkomsten van mei t/m juni. De reacties waren heel positief.

Reacties van een aantal deelnemers:
Begrijp nu mijn puber beter, omdat ik meer te weten ben gekomen over de puberteit. Alleen al de herkenbare verhalen van anderen zijn een steuntje in de rug! Heerlijk om op een luchtige manier ervaringen uit te wisselen en over de opvoeding te praten. Door het er met elkaar over te hebben, kom je soms tot bepaalde inzichten die je zelf waarschijnlijk niet bedacht zou hebben? Veel gehad aan de handvatten die je krijgt en fijn om te horen dat je het zo slecht nog niet doet, met die puber in huis!

Door andere aanpak zijn er minder ruzies en meningsverschillen. Rust en de tijd nemen, eerst tot 10 tellen is belangrijk voor een goed gesprek.. Soms je ‘ tong afbijten’ en je goed bedoelde adviezen voor je houden. De kunst is, om verantwoordelijkheden die te overzien zijn, bij de puber te laten. Tips van andere ouders, brachten mij tot nieuwe inzichten.

Het was een hele positieve cursus op een leuke en luchtige manier gegeven. Aanrader voor andere ouders.

Voor meer informatie over de cursus ‘Omgaan met je puber’ verwijzen u naar www.cjggeeftantwoord.nl .