Afbeelding

Wovesto in top 10 beste woningcorporaties

Roois nieuws Bedrijfsnieuws
Wovesto staat in de top 10 van de meest klantvriendelijke corporaties van Nederland. Dit blijkt uit de KWH-Prestatie-Index, waarin de mening van 500.000 huurders en belanghouders over 200 wooncorporaties is meegenomen. Wovesto scoorde ruim een 8 en ligt daarmee boven het landelijke gemiddelde van 7,7.

Bij Wovesto staat de klant centraal. Met een team van enthousiaste medewerkers zetten zij zich dagelijks in om onze huurders en relaties zo goed mogelijk van dienst te zijn.

De stem van de huurder
Huurders zijn anno 2012 meer dan ooit gekluisterd aan hun woning. De markt stagneert, er komen nauwelijks huurwoningen meer vrij. Huurders kunnen niet weg als ze ontevreden zijn over hun woning, hun buurt of de service van de corporatie. Juist om die reden toetst KWH (Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector) onder huurders wat zij hier van vinden. De uitkomsten worden weergegeven in een openbare landelijke ranking, de KWH-Prestatie-Index. Corporaties die voldoen aan een vooraf vastgesteld kwaliteitsniveau mogen het KWH-Huurlabel voeren. Dit consumentenkeurmerk is uniek. Andere maatschappelijke sectoren, zoals de zorg en het onderwijs, beschikken nog niet over een landelijk keurmerk waarin het oordeel van de consument tot uitdrukking komt.

Top 10
De gemiddelde score die KWH-corporaties scoren op hun kwaliteit van dienstverlening is een 7,73. Het complete overzicht van alle corporaties in de KWH-Prestatie-Index, is terug te vinden op www.kwh.nl.