Promotietour maakt mensen warm voor plattelandsfestival

Roois nieuws Evenementen / Sint-Oedenrode
De Klassieke Landbouw Werktuigen houdt op 30 juni en 1 juli wederom een groot plattelandsfestival in Nijnsel. Op het grote terrein tegenover de Vresselse Hut komen honderden tractoren, woonwagens en landbouwmachines te staan. Om iedereen vast warm te maken voor de show, vertrekt op vrijdagmiddag in Lieshout een grote plattelandsstoet. Deze zal door de regio trekken.

“Op deze manier willen we iedereen vast wakker maken voor het plattelandsfestival”, kondigt voorzitter van de KLW, Piet van der Poel, de bonte stoet aan. “De promotietour zal bestaan uit grote stoommachines, tractoren, woonwagens en machines en maakt een tocht door Mariahout, Nijnsel, Best en Son en Breugel. Er zijn tussenin wat stopplaatsen gecreëerd om enkele machines van kool te voorzien. Anders halen ze de eindbestemming niet!”

Uiteindelijk komen alle landbouwmachines en woonwagens samen op het 6,5 hectare grote showterrein aan de Vresselseweg. Twee dagen lang stellen ze zich voor de show beschikbaar. Deze editie zullen er 122 tractoren meer staan dan vorig jaar. Dat komt volgens de voorzitter door de forse stijging van het ledenaantal, dat zich ieder jaar weer doorzet.

Er is nog veel meer te doen op het grote festivalterrein. Er zijn maai- en ploegwedstrijden en er wordt een plein ingericht waar van alles gebeurd. Op een kiosk wordt heel het weekend muziek gemaakt er is een super grote speeltuin voor de kinderen. Rondom het plein worden allerlei oude ambachten nagebootst. Het is heel interessant om te zien hoe ze vroeger werkten in de landbouw.

Plattelandsfestival, 30 juni van 10.00 tot 22.00 en 1 juli van 10.00 tot 17.00 uur.