Leuk klussen bij Stichting Roois Landschap

Roois nieuws Natuur en Milieu
Roois Landschap zal op zondag 24 juni a.s. deelnemen aan de Open Dag van Greenport Midden Brabant op het bedrijf van Eric van den Hurk aan de Liempdseweg. Gedurende het laatste jaar heeft Roois Landschap intensief samengewerkt met de boomkwekers uit Sint-Oedenrode.

Met elkaar is nagedacht waar uitbreiding van de laanbomenteelt mogelijk is, maar ook waar dat niet kan en waar uitbreiding het kleinschalig cultuurlandschap zou kunnen beschadigen. Ook hebben de boomkwekers de hulp en deskundigheid van Roois Landschap ingeroepen om de natuur en biodiversiteit op hun bedrijven te vergroten.

Zo is b.v. onlangs door de Natuurwerkgroep van het Roois Landschap een houtwal aangeplant rondom de Ritakapel aan de Liempdeseweg op het perceel van Eric van den Hurk. Deze houtwal wordt over 6 tot 8 jaar omgevormd tot een vlechtheg. Ook heeft de Natuurwerkgroep samen met Fried van den Brand een fraaie griendaanplant gerealiseerd in de lus van de A-50.
Roois Landschap beseft zich dat gemeenten zich steeds meer moeten terugtrekken om de natuur in het buitengebied te onderhouden. Als onze gemeenschap dat buitengebied fraai wil houden of fraaier of oorspronkelijker wil maken, b.v. knotten van wilgen, dan is het nodig dat meer vrijwilligers zich melden voor de Natuurwerkgroep.

Hebt u een paar uur over of wilt u een halve dag per 14 dagen samen met anderen op een gezellige wijze de handen uit de mouwen steken, meld u zich dan via rooislandschap@gmail.com of kom naar de Open Dag om u te melden. Of…. bel even met de voorzitter Mari Thijssen 476561.