Bekeuren? Liever niet!

Roois nieuws Gemeentenieuws
Bekeuren is niet bepaald een hobby van de gemeente! Ook al lijkt het er soms wel op….
En dat snappen we wel. Belangrijker is het om stil te staan bij de vraag, waarom wij bekeuren?

Sinds november 2011 is de controle op de blauwe zone verscherpt: steeds minder auto’s binnen de blauwe zone maken gebruik van een parkeerkaart. Regelmatig werd de toegestane parkeerduur overschreden en ook buiten de vakken geparkeerd. En dat betekent dat ons centrum minder goed bereikbaar is…. Dat is niet in het belang van de winkeliers, maar óók niet in het belang van de bezoekers. Door vaker te controleren hopen we dat elke automobilist zich aan de regels houdt. Na een aantal maanden intensief controleren hebben we de balans opgemaakt.

We zien dat er een duidelijke afname is van het aantal bekeuringen. En uiteindelijk hopen we erop dat we helemáál niet meer hoeven te bekeuren. U kunt ons helpen dit doel te bereiken!

Wat zijn de regels?

In het centrum van Sint-Oedenrode kennen we een blauwe zone en een parkeerverbodzone.
• Een parkeerverbodzone betekent dat alleen binnen de vakken geparkeerd mag worden.
• De blauwe zone is bedoeld voor parkeren korter dan 1,5 uur.
  Deze tijd moet u aangeven door de blauwe schijf in te stellen op de aankomsttijd en deze achter de voorruit te plaatsen.

De blauwe zone is mede op verzoek van de winkeliers ingevoerd. Het doel van de blauwe zone is om lang parkeren te voorkomen. Op die manier komt er meer parkeerruimte vrij voor bezoekers van het centrum. En dat is ook in uw belang!

Help dus mee, en zet de teller samen met ons op nul!