Willemijn Vervoort houdt lezersonderzoek voor ‘DeMooiRooiKrant’

Roois nieuws Human Interest
Ik ben Willemijn Vervoort, 23 jaar en kom uit Sint-Oedenrode. Ruim anderhalf jaar geleden heb ik mijn HBO diploma gehaald voor de opleiding Management Economie en Recht. Na het behalen van mijn HBO diploma heb ik de keuze gemaakt om verder te gaan studeren.

Momenteel studeer ik communicatie en informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het is een interessante opleiding, die 2 jaar duurt en mij de mogelijkheid biedt om communicatiespecialist te worden. Het eerste jaar volg ik een schakeljaar om vervolgens door te kunnen stromen naar een Masteropleiding communicatie.
Tijdens deze opleiding leer ik veel over verschillende communicatiemiddelen die bedrijven kunnen inzetten om een effectieve communicatie te hebben met klanten of medewerkers. Dit kan betrekking hebben op bijvoorbeeld het inrichten van websites, advertenties, teksten, brieven of bladen. Daarnaast leer ik veel over hoe communicatieprocessen in en rondom een bedrijf verbeterd kunnen worden en hoe communicatie en gedrag elkaar kunnen beïnvloeden. Ook wordt er veel aandacht besteed aan bedrijfscommunicatie-onderzoek. Hierbij leer ik veel over onderzoeksmethoden en technieken om zelf in de toekomst onderzoek te kunnen verrichten naar verschillende soorten media of communicatieprocessen.

De eindopdracht van het schakeljaar is het schrijven van een bachelorscriptie. Voor deze scriptie heb ik gekozen om een lezersonderzoek te doen bij ‘DeMooiRooiKrant’. Na bijna twee jaar bestaan van ‘DeMooiRooiKrant’ is de redactie erg geïnteresseerd naar meningen van lezers. Door te weten wat lezers van ‘DeMooiRooiKrant’ vinden, kan de redactie op wensen van lezers inspelen en tevens de kwaliteit van de krant verbeteren. Op deze manier zou ‘DeMooiRooiKrant’ in de toekomst nog succesvoller kunnen worden.

De redactie heeft mij de taak toegewezen om de kwaliteit en verbeterpunten van ‘DeMooiRooiKrant’ te onderzoeken. Op korte termijn wordt er een vragenlijst verspreid op verschillende plaatsen binnen de gemeente Sint-Oedenrode. Ook is de vragenlijst te vinden op www.mooirooi.nl .
Ik verzoek namens de redactie aan alle lezers om een vragenlijst in te vullen. De redactie stelt de medewerking van lezers erg op prijs. Daarom maakt iedere lezer bij het invullen van een vragenlijst kans op een straatje 1/5 staatsloten.