Gemeenteberichten week 23

Roois nieuws Gemeentenieuws
Agenda

Vergadering voorbereidingscommissie op dinsdag 12 juni 2012

In de openbare vergadering van de Voorbereidingscommissie van dinsdag 12 juni 2012
(aanvang 19.30 uur) komen de volgende onderwerpen aan de orde:

B. Ter bespreking:
1. Presentatie rekenkameronderzoek grote projecten
2. Stand van zaken m.b.t. de decentralisaties uitvoering Jeugdzorg, extramurale begeleiding AWBZ en Wet werken naar vermogen
3. Presentatie van hun visie op de toekomst door aanbieders van zorg: Dichterbij, Zorgboerderij Dommelhoeve, BrabantZorg, LabyrintZorg

De Voorbereidingscommissie vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis. Vanwege het karakter van de presentaties op deze avond is er geen voorafgaand technisch beraad.


Vergadering voorbereidingscommissie op donderdag 14 juni 2012

In de openbare vergadering van de Voorbereidingscommissie van donderdag 14 juni 2012
(aanvang 20.00 uur) komen de volgende onderwerpen aan de orde:

A. Voorstellen:
1. Vaststelling reclamenota
2. Vaststelling begroting 2013 van het Regionaal Bureau Leerplicht en voortijdig schoolverlaten Brabant-Noordoost.
3. Kadernota Regionaal Milieu Bedrijf (RMB)
4. Vaststelling verbreed gemeentelijk rioleringsplan

B. Ter bespreking:
Meerjarenraming planmatig onderhoud gebouwen

C. Ter kennisneming:
1. Informatienota revitalisering bedrijventerrein Nijnsel

De Voorbereidingscommissie vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis. Voorafgaand aan de vergadering wordt tussen 19.30 en 20.00 uur het zogeheten technisch beraad gehouden. Daarbij zijn de behandelende ambtenaren aanwezig om technische (concrete, feitelijke) vragen te beantwoorden. Ook het technisch beraad is openbaar.


Spreekrecht is mogelijk over alle geagendeerde onderwerpen. U wordt van harte uitgenodigd gebruik te maken van het spreekrecht. U dient dit ten minste 24 uur voor aanvang van de desbetreffende vergadering kenbaar te maken bij de griffier; telefonisch (0413) 481911 of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl  
De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage op werkdagen vanaf aanstaande vrijdag van 09.00 - 12.30 uur, maar zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente.

Griffie 

-------------------------------------------------------------

Huisvuil

Inzameling oud papier

Donderdag 7 juni
- Buurtvereniging Vressel; container donderdag de hele dag op parkeerplaats t.o. de Vresselse Hut;

Vrijdag 8 juni
- Buurtvereniging Vressel; container tot 15.00 uur op parkeerplaats t.o. de Vresselse Hut;

Zaterdag 9 juni
- Ouderraad basisschool Eerschot; container bij school van 09.00 tot 12.00 uur;
- Nos Jungit Apollo; container op de parkeerplaats aan de Zwembadweg bij de ingang van het park van 9.00 uur tot 13.00 uur. Tevens zal vanaf 9.00 uur oud papier worden opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Kinderbos, Cathalijne en Kienehoef ten noorden van de Florisstraat, en een gedeelte van de Zwembadweg;

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag. Tijdens de zomertijd van 08.00 tot 20.00 uur.

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs 

--------------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)

Binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning
Adres Postcode Ingekomen Omschrijving
Boskantseweg 13 5492 BT 24-05-2012 Verbouw woonhuis en bouw bijgebouw
Sonse Heideweg 9 5492 TE 30-05-2012 Uitbreiding opslagruimte
Verwestraat 10 5491 BZ 14-05-2012 Uitbreiden woning
Anjerlaan 37 5492 JD 15-05-2012 Aanbouwen erker
Ollandseweg 153 5491 XB 15-05-2012 Aanpassen luchtwasser en kanaal
Eerschotsestraat 29 5491 AA 15-05-2012 Gebruik garage voor eigen bedrijf
Park Kienehoef bij Klothal 31-05-2012 Kappen 2 eiken
Wielewaal 1 5492 PB 24-05-2012 Vervangen 2 dakkapellen


De bekendmaking van binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning is uitsluitend ter kennisgeving.

Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode Besluit
verzonden Omschrijving
Horst, perceel sectie P nummer 180 - 31-5-2012 Kappen 7 eiken, onder voorwaarde herplant
Houtsestraat 18 a 5492 TM 01-06-2012 Vergroten van een put bij vleesvarkensstal
Slophoosweg 9 5491 XR 01-06-2012 Bouwen / wijzigen van een ligboxenstal
Bikkelkampen 17 5491 RE 04-06-2012 Plaatsen van 3 poorten

Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader). 

--------------------------------------------------------------

Meldingen incidentele festiviteiten

Door de heer M. Toelen is op 19 maart 2012 een kennisgeving ingediend voor het melden van en drietal incidentele festiviteiten. De kennisgeving omvat het vieren van het 5-jarige bestaan van het café met zowel versterkte muziek als een live band op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli 2012. De festiviteiten zullen plaatsvinden in en rondom café D’n Toel aan de Pastoor Smitsstraat 4 te Olland.

Door de heer N. van de Pol is op 25 mei 2012 een kennisgeving ingediend voor het melden van een incidentele festiviteit. De kennisgeving omvat vrijdag voorafgaand aan de kermis in Nijnsel, met live muziek op vrijdag 8 juni 2012. De festiviteit zal plaatsvinden op het terras van café Oud Nijnsel te Nijnsel.

Een horeca-inrichting mag maximaal 6 keer per jaar gebruik maken van een regeling welke de ruimte geeft om af te wijken van de geluidsnormen die voor de normale bedrijfsvoering gelden (geregeld in het Activiteitenbesluit). In het evenementenbeleid zijn de exacte geluidsnormen omschreven, waaraan moet worden voldaan tijdens een incidentele festiviteit. Het evenementenbeleid kunt u vinden op onze internetsite (www.sint-oedenrode.nl ). 

--------------------------------------------------------------

Aanpassing van openbaar groen

Ook de gemeente Sint-Oedenrode ontkomt niet aan verdere bezuinigingen. Daarom besparen we op de onderhoudskosten van het openbaar groen. De gemeenteraad besloot onlangs om zo’n driehonderd groenvlakken onderhoudsvriendelijker in te richten.

Wat gaat er gebeuren?
Groenvakken, die bestaan uit heesters, kosten relatief veel onderhoudstijd. Daarom vervangen we een deel van die beplantingen (2.4 ha) door gazon. Op andere plaatsen (0.6 ha) legt de gemeente bloemrijke bermen aan. Uitgangspunt is dat de op deze plaatsen aanwezige bomen blijven staan.

Meer informatie
Wilt u meer weten? Kijk op de website van de gemeente (www.sint-oedenrode.nl ). Alle plaatsen waar we het openbaar groen gaan aanpassen, kunt u daar terugvinden.
Verder kunt u op 27 en 28 juni van 14.00 tot 17.30 uur terecht in het gemeentehuis. Onze medewerkers staan voor een nadere toelichting voor u klaar. Ook als u andere suggesties hebt voor het beheer van groenvakken in uw omgeving.

Team Infrastructuur & Groen 

-------------------------------------------------------------

Aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding

Op 27 april jl. hebben 5 inwoners van de gemeente Sint-Oedenrode een Koninklijke Onderscheiding gekregen bij gelegenheid van Lintjesregen 2012.

Wie komt er in aanmerking voor een lintje?
Wanneer iemand bijzondere verdiensten heeft of buitengewone prestaties verricht voor de gemeenschap, dan kan deze persoon in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Hoe kan men iemand voordragen?
Wanneer u iemand wil voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding, dan moet u zich wel aan een aantal spelregels houden. Belangrijk is, dat heel duidelijk wordt omschreven wat de persoon, die u voordraagt, doet of heeft gedaan binnen de organisatie of vereniging. Hierbij dient u ook de exacte jaartallen te vermelden, waarin deze activiteiten plaatsvinden/hebben plaatsgevonden.
De intensiteit en de tijdsduur van de activiteiten is namelijk een belangrijke graadmeter bij de beoordeling.

Voor het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding dient u een voorstelformulier te gebruiken. Dit formulier kunt u aanvragen bij mevrouw M. Van Schijndel, tel.nr. 0413 – 481911. Ook voor eventuele vragen kunt u bij haar terecht.
De aanvragen voor Lintjesregen 2013 kunt u indienen tot uiterlijk vrijdag 29 juni 2012 bij de gemeente Sint-Oedenrode, t.a.v. mevrouw M. van Schijndel, onder vermelding van “Kabinet”.

--------------------------------------------------------------

Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Ingekomen aanvragen
In de periode van 29 mei tot en met 4 juni 2012 zijn de volgende aanvragen bij de gemeente ingekomen:
- Van Stichting Mariendael voor het organiseren van de voorstelling Doornroosje op 4 augustus 2012 op het buitenpodium van Mariendael, Laan van Henkenshage 2 te Sint-Oedenrode.
- Van Stichting Mariendael voor het organiseren van de voorstelling Alice in Wonderland op 2 en 3 juni 2012 op het buitenpodium van Mariendael, Laan van Henkenshage 2 te Sint-Oedenrode.
- Van Wijkvereniging de Armenhoef voor het organiseren van een wijkfeest op 30 juni 2012 in de speeltuin Hildewarelaan te Sint-Oedenrode.

Tegen voornoemde binnengekomen aanvraag (evenementen)vergunning staat nog geen bezwaar open.

Verleende evenementenvergunningen en ontheffingen
- Aan Café Oud Nijnsel voor het organiseren van activiteiten rondom de kermis in Nijnsel en het EK van 8 tot en met 12 juni, Azaleastraat 3 te Nijnsel.
- Aan Arabisch Volbloed Stamboek voor het organiseren van het Arabian Horse Weekend op 16 en 17 juni 2012 op manege de Pijnhorst, Bremhorst 6 te Sint-Oedenrode.
- Aan Stichting Horeca Evenementen voor het organiseren van activiteiten rondom de voetbalwedstrijden van Oranje tijdens het EK 2012 op 9, 13 en 17 juni en eventuele vervolgwedstrijden op het Marktplein te Sint-Oedenrode.
- Aan de Nijnselse Ruiters & Ponyruiters voor het organiseren van de Outdoor Ruiterdagen van 6 tot en met 8 juli 2012, Villenbraken 15 te Sint-Oedenrode.
- Aan Stichting Mariendael voor het organiseren van de voorstelling Alice in Wonderland op 2 en 3 juni 2012 en de voorstelling Doornroosje op 4 augustus 2012 op het buitenpodium van Mariendael, Laan van Henkenshage 2 te Sint-Oedenrode.
- Aan de heer T. van Alphen voor het organiseren van een kofferbakverkoop op 19 augustus 2012 op het Dorpsplein te Olland.
- Aan Buurtvereniging ’t Everse voor het organiseren van een jubileumdag op 9 juni 2012 op de minicamping aan de Everse Bergen te Sint-Oedenrode.

Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Melding meerjarenvergunning
- Van Buurtvereniging de Zandhoef voor het organiseren van het Oogstfeest op 5 augustus 2012 op het terrein aan de Strobolse Heidesteeg 10 te Sint-Oedenrode.
- Van de heer J.P. Sleegers voor het organiseren van een straatfeest op 30 juni 2012 op het parkeerterrein aan de Wielewaal tegenover huisnummers 1 tot en met 5 te Sint-Oedenrode. 

----------------------------------------------------------------

Bekeuren? Liever niet!
Help mee, en zet de teller samen met ons op nul!

Bekeuren is niet bepaald een hobby van de gemeente! Ook al lijkt het er soms wel op….
En dat snappen we wel. Belangrijker is het om stil te staan bij de vraag, waarom wij bekeuren?

Sinds november 2011 is de controle op de blauwe zone verscherpt: steeds minder auto’s binnen de blauwe zone maken gebruik van een parkeerkaart. Regelmatig werd de toegestane parkeerduur overschreden en ook buiten de vakken geparkeerd. En dat betekent dat ons centrum minder goed bereikbaar is….
Dat is niet in het belang van de winkeliers, maar óók niet in het belang van de bezoekers. Door vaker te controleren hopen we dat elke automobilist zich aan de regels houdt.
Na een aantal maanden intensief controleren hebben we de balans opgemaakt. We zien dat er een duidelijke afname is van het aantal bekeuringen. En uiteindelijk hopen we erop dat we helemáál niet meer hoeven te bekeuren. U kunt ons helpen dit doel te bereiken!

Wat zijn de regels?
In het centrum van Sint-Oedenrode kennen we een blauwe zone en een parkeerverbodzone.
- Een parkeerverbodzone betekent dat alleen binnen de vakken geparkeerd mag worden.
- De blauwe zone is bedoeld voor parkeren korter dan 1,5 uur. Deze tijd moet u aangeven door de blauwe schijf
in te stellen op de aankomsttijd en deze achter de voorruit te plaatsen.
De blauwe zone is mede op verzoek van de winkeliers ingevoerd. Het doel van de blauwe zone is om lang parkeren te voorkomen. Op die manier komt er meer parkeerruimte vrij voor bezoekers van het centrum.
En dat is ook in uw belang! Help dus mee, en zet de teller samen met ons op nul!


Team Bestuur en Organisatie, taakveld Handhaving 

--------------------------------------------------------------

Voorbereidingsbesluit Corridor 3 te Sint-Oedenrode

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Sint-Oedenrode op 31 mei 2012 heeft besloten een voorbereidingsbesluit met aanlegvergunningstelsel vast te stellen voor het gebied aan de Corridor 3, kadastraal bekend gemeente Sint-Oedenrode, sectie N , nummers 227, 259, 730, 779 een en ander zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart. Voor de locatie wordt een herziening van het bestemmingsplan voorbereid. Het voorbereidingsbesluit wordt genomen om te voorkomen dat ter plekke ongewenste ontwikkelingen plaatsvinden.

Het voorbereidingsbesluit ligt met ingang van woensdag 6 juni 2012 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode.
Met ingang van woensdag 6 juni 2012 treedt het voorbereidingsbesluit in werking.
Tegen het voorbereidingsbesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk.

U kunt het voorbereidingsbesluit ook vinden op de gemeentelijke website www.sint-oedenrode.nl onder: informatie -? inwoners -? bestemmingsplannen - voorbereidingsbesluit Corridor 3. Daarnaast kunt u het voorbereidingsbesluit vinden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl  met de codering NL.IMRO.0846.VB2012BUI01CORR3-vg01