Afbeelding

Erik van Aarle: ‘Ondernemer van het jaar’ 2005

Roois nieuws Human Interest
De verkiezing ‘Ondernemer van het jaar Sint-Oedenrode’ is nieuw leven in geblazen. Jarenlang was het een goed georganiseerde en een vooraanstaande verkiezing in het Rooise. Helaas doofde de kaars wat velen jammer vonden. De Lions hebben nu de handschoen opgepakt om er weer het beste van te maken. De inschrijvingen zijn inmiddels begonnen. In de edities van de komende weken spreekt DeMooiRooiKrant met enkele oud-winnaars. Stuk voor stuk succesvolle ondernemers met de voeten diepgeworteld in de Rooise ondernemersgrond. In de eerste aflevering: Erik van Aarle, eigenaar van het gelijknamige houtbedrijf aan de Ollandseweg in Sint-Oedenrode en een Bouwmaterialenhandel en Kozijnenfabriek in Boxtel. Hij won de titel in 2005.

Wat was voor u de reden om mee te doen aan de verkiezing?
“Aangezien ik nu zelf in de organisatie zit, mag ik het misschien niet zeggen, maar ik wilde mezelf niet aanmelden. Ik vond dat iemand anders maar over mijn kwaliteiten als ondernemer moest oordelen. Er waren wel mensen die aan mij vroegen om mee te doen, maar uiteindelijk werd ik door iemand anders aangemeld, namelijk door Jan Bekx.”

Wat heb je er uiteindelijk van geleerd?
“Heel erg veel. Iedere deelnemer wordt namelijk door een zeer deskundige jury aan de tand gevoeld. Die jury bestond toen uit een zestal vooraanstaande personen die hun sporen al aardig hadden verdiend. Dan kom je er met een smoesje niet onderuit,. Als de ene vraag gesteld was, kwam de volgende er weer achteraan. Het ging op een pittige, maar prettige manier. Zo kwam ik er achter wat de sterke en de zwakke punten waren van mijn bedrijf. Goed kan altijd beter, die gedachte heb ik er aan over gehouden.”

Wat heeft het je gebracht?
“Vooral veel eer. Ik ben er nog steeds heel erg trots op! Zowel ondernemers als klanten spreken me er nog over aan. Op een of andere manier blijft dat hangen, terwijl het al zeven jaar geleden is. Voor de klanten geeft dat extra vertrouwen en dat is belangrijk.”

Waarom moeten collega ondernemers zich aanmelden?
“Je wordt er absoluut niet stommer van en in deze huidige marktsituatie zijn alle goede adviezen van harte welkom. Er wordt namelijk een rapport gemaakt en daarin staan aanbevelingen voor je onderneming. Als het maar duidelijk is dat iedereen iemand voor mag dragen. Als je een ondernemer wilt aanmelden hoef je niet per se zelf ondernemer te zijn. Dus ook een klant mag een ondernemer naar voren schuiven.”

Ken je een ondernemer die het verdient om ‘Ondernemer van het Jaar 2012’ te worden? Of wil je jezelf aanmelden? Het kan allemaal!! Aanmelden kan via de site die hier speciaal voor is opgericht nl. www.rovjlions.nl Komende tijd zal er regelmatig nieuwe informatie op worden geplaatst.