Afbeelding

Fietsen voor een lekker leven

Roois nieuws Natuur en Milieu
Schoon water, voedsel, brandstof, medicijnen, een stabiel klimaat en nog veel meer zaken dragen bij aan onze leefkwaliteit. Aan de basis hiervan ligt biodiversiteit, de verscheidenheid aan soorten planten en dieren. De IVN-afdelingen rondom het Groene Woud beamen dit. Daarom organiseren zij op 10 juni 2012 gezamenlijk een unieke fietstocht rondom het thema Biodiversiteit.

Gezamenlijke lezing biodiversiteit
De fietstochten van de IVN-afdelingen starten in de verschillende gemeenten. Uniek is dat alle fietstochten uitmonden op één eindlocatie. Om 15.00 uur verzamelen alle fietsers zich bij ‘De schutskuil’ (Oude grintweg 100, Oirschot). Frans Kapteijns, boswachter bij Natuurmonumenten, neemt iedereen mee in de dynamische en gevarieerde wereld van biodiversiteit. Daarnaast is er een verzameling van educatief materiaal over biodiversiteit van de IVN-afdelingen te bewonderen.

Aftrap fietstocht
IVN Sint-Oedenrode start de fietstocht om 13.00 uur vanaf de Markt. Tijdens de tocht staat bewustzijn van het veranderde landschap centraal. De fietstocht is
± 40 km.

Samenwerking IVN-afdelingen
IVN-afdelingen Best, Oirschot, Oisterwijk, Sint Oedenrode en Son en Breugel werken samen in de omgeving van het Groene Woud. IVN werkt aan een duurzame samenleving door mensen natuur van dichtbij te laten beleven. Daarom organiseren IVN-afdelingen publieksactiviteiten voor jong en oud, zoals excursies, lezingen, evenementen, cursussen, tentoonstellingen, opleidingen en activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl .