Gemeenteberichten week 22

Roois nieuws Gemeentenieuws
Rectificatie
Bestemmingsplan “Ollandseweg 117 e.o.” vastgesteld
Bestemmingsplan ter inzage
Het college van de gemeente Sint-Oedenrode maakt bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 26 april 2012 het bestemmingsplan ‘Ollandseweg 117 e.o.’ NL. IMRO.0846.BP2012BUI03OLLA117-vg01 gewijzigd heeft vastgesteld. Vanaf donderdag 31 mei 2012 liggen de stukken gedurende zes weken ter inzage op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur bij het publieksplein van het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode.

U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op de gemeentelijke website via de rechtstreekse link: www.sint-oedenrode.nl. Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl .

Omschrijving bestemmingsplan
Het bestemmingsplan biedt een juridische regeling voor de oprichting van 3 woningen nabij Ollandseweg 117 alsmede het omzetten van de agrarische bedrijfsbestemming van de locatie Ollandseweg 117 naar de bestemming “Wonen”.

Wijzigingen
Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan Ollandseweg 117 e.o. zijn er wijzigingen aangebracht voor wat betreft een bouwvlak en de regeling voor bijgebouwen.

Beschikking hogere grenswaarde
Bij de oprichting van de nieuwe woningen zal de geluidbelasting boven de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder uitkomen. Daarom heeft het college een hogere grenswaarde vastgesteld vanwege de geluidhinder op de op te richten woningen. Ingevolge artikel 110c Wet geluidhinder ligt de beschikking hogere grenswaarde met het akoestisch onderzoek tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage.

Beroep
Als belanghebbende kunt u tegen het vaststellingsbesluit een beroepschrift indienen. U bent belanghebbende als u:

1. het niet eens bent met het niet honoreren van een door u ingediende zienswijze;
2. geen zienswijze heeft ingediend en het kan u niet verweten worden dat u geen zienswijze heeft ingediend;
3. het niet eens bent met wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan;

Op grond van artikel 145 van de wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het Besluit hogere waarden Wet geluidhinder tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn voor het bestemmingsplan.

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingediend tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder.
Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een ingediend beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder. U moet dan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan “Ollandseweg 117 e.o.” treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer J. den Otter (0413-481911)

Team Ruimtelijke Ordening 

-------------------------------------------------------------

Handhaving huisvesting arbeidsmigranten

In februari van dit jaar heeft u informatie kunnen lezen over de huisvesting van arbeidsmigranten. Daarin werden huiseigenaren, werkgevers en uitzendbureaus opgeroepen een huisvestingsvergunning aan te vragen indien zij in een woning arbeidsmigranten huisvesten. Inmiddels zijn 18 aanvragen om een huisvestingsvergunning ingediend.

Handhavingstraject
In het kader van het handhavingstraject zal eerst een legalisatietraject doorlopen moeten worden. Daarom wachten we eerst de afhandeling van de aangevraagde vergunningen af. Pas hierna zal het handhavingstraject aan de orde komen. Hierbij worden ook woningen gecontroleerd waar geen aanvraag voor ingediend is.

Indien het vermoeden bestaat dat er sprake is van acuut gevaar, zullen wij hierop direct actie ondernemen. Hierbij kunt u denken aan gevaar op het gebied van brandveiligheid of volksgezondheid.

Vragen
Indien u vragen heeft over het handhavingstraject kunt u van maandag tot en met donderdag contact opnemen met mevrouw T. Gruben- van den Hoek van het taakveld Handhaving. Bel met 0413-481911.

Team bestuur en organisatie. 

------------------------------------------------------------

Huisvuil
Inzameling oud papier

Op de volgende data wordt oud papier ingezameld:

Donderdag 31 mei
- KVO Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart vanaf 07.00 uur

Zaterdag 2 juni
- Ouderraad van basisschool Sint-Petrus; container tegenover speeltuin van 10.00 tot 12.00 uur;

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag. Tijdens de zomertijd van 08.00 tot 20.00 uur en tijdens de wintertijd van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Economie Vrije tijd en Onderwijs 

--------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project).

Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode Besluit
verzonden Omschrijving
Odendael 1 5492 CT 22-05-2012 Maken terras met toegangsdeur en kozijn
Pastoor Smitsstraat 40 5491 XP 23-05-2012 Kappen eik onder voorwaarde van herplant.
Laan van Henkenshage 2 5492 BH 24-05-2012 Gebruik maken buitenpodium
Heistraat 26 5491 BC 23-05-2012 Uitbreiden woonhuis en bouwen berging
Pastoor Smitsstraat 66 5491 XP 24-05-2012 Aanpassen gevel
Donderdonk 4 5492 VJ 25-05-2012 Plaatsen brandcompartiment en intern wijzigen gebouw
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Ontwerpbesluit uitgebreide omgevingsvergunning
Adres Postcode Omschrijving
Ritaplein 3 5492 EH Brandveilig gebruik kinderdagopvang

Hierop is procedure 2 van toepassing (zie procedurekader). De stukken liggen met ingang van donderdag 31 mei 2012 ter inzage. 

--------------------------------------------------------------

Meldingen
Gevonden en Verloren Voorwerpen

Verloren voorwerpen

- goudkleurige bril met prisma glazen
- zonnebril met goudkleurig montuur

Team Klant Contact Centrum

-------------------------------------------------------------

Een brandveilig EK voetbal 2012

Over enkele weken gaat het EK voetbal weer van start. Een gezellig evenement met diverse festiviteiten. De brandweer vraagt uw medewerking om er voor te zorgen dat het EK voetbal ook in 2012 brandveilig verloopt.

Of u het EK viert in uw huis, met uw straat of in uw horeca gelegenheid, u kunt zelf veel doen om brand te voorkomen of om de gevolgen van brand te beperken. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen gebruik maken van brandveilige versiering. Ook kunt u ervoor zorgen dat de wegen goed begaanbaar blijven voor de hulpdiensten. Zorg dat de versieringen hoog genoeg hangen. Voor de hulpdiensten geldt een vrije doorgangshoogte van tenminste 4,2 meter en een vrije doorgangsbreedte van tenminste 3,5 meter.

Meer informatie kunt u vinden op www.sint-oedenrode.nl en op die van de brandweer www.brandweer.nl/brabant-noord

--------------------------------------------------------

Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Ingekomen aanvragen
In de periode van 22 tot en met 28 mei 2012 zijn de volgende aanvragen bij de gemeente ingekomen:
- Van KV Nijnsel voor het organiseren van een familie/vrienden toernooi op 10 juni 2012 in sportpark de Eimert in Nijnsel.
Tegen voornoemde binnengekomen aanvraag (evenementen)vergunning staat nog geen bezwaar open.

Verleende evenementenvergunningen en ontheffingen
- Aan café Oud Nijnsel voor het organiseren van activiteiten tijdens Nijnsel kermis en het EK, van 8 tot en met 12 juni 2012, in en rondom café Oud Nijnsel, Azaleastraat 3 te Nijnsel.

Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verkeersmaatregel
- In verband met de ELE Klassementsproef zullen de volgende wegen op 2 juni 2012 tussen 14.30 en 23.00 uur afgesloten zijn voor het verkeer: Hoogstraat, Sloef, Vogelenzang, Leunestraat, Schoorse Hoefstraat, Goeiendonk en Vernhout te Sint-Oedenrode. Ook geldt voor deze wegen een parkeerverbod.
- In verband met een straatfeest zal op 3 juni tussen 10.00 en 22.00 uur de Streepenstraat tussen nr.2 en de Mater Lemmensstraat te Sint-Oedenrode afgesloten zijn voor het verkeer.
- In verband met voorstellingen in cultureel centrum Mariëndael zijn op 2 en 3 juni 2012 tussen 13.00 en 22.00 uur de volgende wegen afgesloten voor het verkeer: Laan van Henkenshage na de 1ste inrit van de parkeerplaats van sporthal De Streepen tot aan de Baron Willem van Haarenlaan, en de Baron Willem van Haarenlaan tussen de Laan van Henkenshage en het parkeerterrein van Mariëndael.

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs 

--------------------------------------------------------------

Huisvuil
Inzameling wit- en bruingoed en grof huishoudelijk afval op vrijdag 1 juni

Op vrijdag 1 juni wordt wit- en bruingoed en grof huishoudelijk afval ingezameld, wanneer dit schriftelijk is aangemeld bij de firma Van Kaathoven. De kosten hiervoor bedragen € 20,- voor het wit- en bruingoed en € 0,185 per kilo met een minimum bedrag van € 18,15 voor het grof huishoudelijk afval.

Machtigingskaart
Voor het aanbieden van dit afval moest de machtigingskaart vóór dinsdag 29 mei in het bezit zijn van Van Kaathoven BV.

Zet het afval op 1 juni om 07.30 uur duidelijk zichtbaar voor uw huis.

Tip
Zelf brengen van afval naar de milieustraat is goedkoper dan het laten ophalen.
Bruikbare spullen kunnen naar de Kringloopwinkel aan de Sluitappel 17a (na telefonische aanmelding: 0413-490950).

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs 

-------------------------------------------------------------

Opgeleid worden tot medewerker Publiekszaken en werkervaring opdoen?

De gemeente zoekt 6 kandidaten voor circa 20 uur per week.
Kijk voor de volledige advertentie op: www.sint-oedenrode.nl .

-------------------------------------------------------------

Regeling bijzondere culturele evenementen in de gemeente Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode heeft een enthousiast en bloeiend cultureel verenigingsleven. De gemeente wil stimuleren om activiteiten te ontwikkelen die nieuw zijn in de gemeente en daardoor een uitstralend effect en inspirerende voorbeeldfunctie hebben op het culturele leven in Sint-Oedenrode. De subsidieregeling “Bijzondere culturele evenementen” is bedoeld voor deze bijzondere, vernieuwende en nieuwe initiatieven op het gebied van de amateuristische kunstbeoefening.

Over de periode juli t/m december 2012 zijn vijf aanvragen ingediend in het kader van deze regeling waarvan er vier gehonoreerd zijn. Het College van B&W heeft, hierbij geadviseerd door een onafhankelijke adviescommissie, de volgende eenmalige subsidies toegekend.

Organisatie Evenement/activiteit Toegekende subsidie
Gemengd koor Cantecleer Diverse evenementen in het kader van het 40-jarig jubileum € 1.000,00
Gemengd koor Sint-Oedenrode Gezamenlijk concert Princenhage’s Mannenkoor op 7 oktober € 1.000,00
De heren Sikking en Muselaers Ekstrakt in september € 1.000,00
Stichting Cultureel Platform Gemeenschappelijk kerstconcert in december in de Goede Herderkerk € 660,00

Aanvragen voor activiteiten van januari t/m juni 2013
Per jaar zijn er een tweetal verdeelrondes ingesteld. Dit betekent dat voor culturele activiteiten die plaatsvinden in de periode januari t/m juni 2013 vóór 1 november 2012 een subsidieverzoek ingediend moet zijn met daarin een beschrijving van de activiteit en een begroting.

Subsidieregeling opvragen?
De subsidieregeling ‘Bijzondere culturele evenementen’ kunt u opvragen bij mevrouw L. de Vos, beleidsmedewerker team Economie, Vrije tijd en Onderwijs. tel. 0413-481314. De regeling staat ook op de website van de gemeente Sint-Oedenrode (www.sint-oedenrode.nl ).

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs

-------------------------------------------------------------

MELDING INCIDENTELE FESTIVITEIT

Op 21 mei 2012 heeft de heer P. de Corte namens “De Vriendschap” een kennisgeving ingediend voor het melden van een incidentele festiviteit. In en/of rondom het café zal zowel versterkte als live muziek ten gehore worden gebracht op dinsdag 5 juni aanstaande bij café “De Vriendschap”, Pastoor Teurlingsstraat 30 te Sint-Oedenrode.

Een horeca-inrichting mag maximaal 6 keer per jaar gebruik maken van een regeling welke de ruimte geeft om af te wijken van de geluidsnormen die voor de normale bedrijfsvoering gelden (geregeld in het Activiteitenbesluit). In het evenementenbeleid zijn de exacte geluidsnormen omschreven, waaraan moet worden voldaan tijdens een incidentele festiviteit. Het evenementenbeleid kunt u vinden op www.sint-oedenrode.nl .