Een kijkje achter de schermen bij een uniek bouwproject

Roois nieuws Bedrijfsnieuws
Bouwbedrijf Gebr. Van Stiphout is op zaterdag 2 juni deelnemer aan De dag van de Bouw. Dit jaar opent het Rooise bedrijf de poorten van een prestigieus en uniek bouwproject in de Gestelse Buurt in Den Bosch. Daar bouwen zij, in opdracht van BrabantWonen, de Brede Bossche School (BBS) Nieuw Zuid.

“Het bijzondere aan dit project is dat wij hele nieuwe technieken toepassen. Als eerste gebouw in Nederland wordt het PassiefHuis concept en het Frisse Scholen Concept toegepast, de combinatie van beide concepten in één gebouw is uniek” vertelt directeur Jeroen van Stiphout. “Het binnenklimaat in scholen is over het algemeen niet optimaal. Door gebruik te maken van nieuwe producten en moderne technologieën en technieken in het bouwproces heerst er in het nieuwe gebouw een gezond binnenklimaat voor kinderen, leerkrachten en andere gebruikers.”

Bij het PassiefHuis concept wordt optimaal gebruik gemaakt van de warmte van de zon, warmte van apparaten en lichaamswarmte van gebruikers. Het Frisse Scholen concept betekent dat onder andere door optimale ventilatie de luchtkwaliteit in de klaslokalen wordt verbeterd. Uit onderzoek is gebleken dat door een gezonde luchtkwaliteit kinderen zich beter kunnen concentreren en dat schoolprestaties verbeteren. Ook zorgt het voor minder ziekteverzuim.

Van Stiphout vult aan: “Het bouwen van deze school is een technisch hoogstandje. Daar zijn we trots op en dat willen we aan zoveel mensen laten zien. Onze medewerkers zijn op zaterdag 2 juni aanwezig om rondleidingen te verzorgen en toelichting te geven op beide concepten. Maar natuurlijk is er ook volop aandacht voor de bouw in het algemeen. Onze sector verkeert in zwaar weer en het is mooi als er een keer positieve aandacht is.”

De Dag van de Bouw vindt plaats op zaterdag 2 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur. De bouwlocatie van de BBS Nieuw Zuid ligt nabij de Zuid Willemsvaart in Den Bosch aan de Albert Verweijstraat. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.dagvandebouw.nl .