Afbeelding

Valse start Beach Soccer Nijnsel

Roois nieuws Sport
Dit weekend werd het eredivisie Beach Soccer seizoen geopend in Sint-Oedenrode. BS Nijnsel / TVE Sport speelde op 1e pinksterdag haar openingswedstrijd tegen BS Hoorn. Na een spannende wedstrijd werd het 2-2. De Noord-Hollanders bleken vervolgens sterker bij de strafschoppen.

Tweede pinksterdag kwam Beach Soccer Egmond op bezoek. De promovendus had een aantal fysiek sterke spelers in huis en mocht uiteindelijk met een 6-4 overwinning de lange reis terug naar huis maken. In de openingsfase bleek dat Beach Soccer Hoorn haar selectie aardig versterkt had. Diverse spelers uit de top- en hoofdklasse van het Amateurvoetbal waren van de partij. De openingsfase hadden de Nijnselnaren het dan ook erg moeilijk en mocht het met name doelman Joris van Gerwen en Rob vd Laar danken dat het na 1 periode slechts 1-0 stond voor Hoorn.

Gaandeweg de 2e periode kreeg BS Nijnsel / TVE Sport iets meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van Paul van der Rijt die een vrije trap keurig binnen schoot. Met een gelijke stand werd begonnen aan de laatste 12 minuten. Hierin wist Nijnsel iets meer gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Het houtwerk werd diverse keren geraakt, maar het was uiteindelijk toch Hoorn dat op 2-1 kwam. Er zat een vleugje ‘hands’ aan deze treffer overigens. Beach Soccer Nijnsel rechtte nog één keer de rug en het was de steeds beter in zijn spel komende Rene de Vries die vervolgens de 2-2 aantekende met nog 2 minuten op de klok. Na een mooie aanval volleerde hij de bal binnen.

De verlenging moest er vervolgens voor zorgen dat er een winnaar ging komen. Hierin werd niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten gaan brengen. Gezien de vorm van doelman Joris van Gerwen ging Nijnsel met veel vertrouwen naar de strafschoppen toe. Helaas miste aanvoerder Paul van der Rijt zijn penalty. Beach Soccer Hoorn was daarna wel trefzeker en mocht 2(!) punten mee naar huis nemen.
Promovendus BS Egmond kwam met een grote selectie naar Sint-Oedenrode. In de eerste periode was het Paul van der Rijt die de 1-0 wist aan te tekenen. Egmond kwam echter al snel op een 2-1 voorsprong. Wederom van der Rijt zorgde voor de gelijkmaker.

In de 2e periode was het Egmond dat doelman Jeroen van Gastel steeds vaker onder vuur nam. Twee van deze inzetten waren de Nijnselse goalie onmachtig. In de laatste periode ging BS Nijnsel / TVE Sport meer risico nemen. Direct leverde een variant in de aftrap de 3-4 op. Roel van de Sande pegelde de aansluitingstreffer binnen. Nijnsel ging nog wat meer risico nemen en dit resulteerde helaas niet in het gewenste effect. Uiteindelijk was Paul van der Rijt nog één keer trefzeker, maar het stond op dat moment al 3-6 en dit was dus van louter statistische waarde.

Volgende week krijgt BS Nijnsel / TVE Sport een herkansing op de Markt in Maastricht, waar twee zware wedstrijden op het programma staan tegen meervoudig landskampioen Augustin uit Tiel en Beach Soccer Zwolle. Hopelijk kunnen dan de eerste punten van dit seizoen worden bijgeschreven.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding