Terug naar vroeger met Ambachtenmarkt in Odendael

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
Zorgcentrum Odendael gaat een stapje terug in de tijd. Op 2 juni vindt van 13.00 tot 16.00 uur een Ambachtenmarkt plaats. Het is de officiële aftrap van de themamaand ‘het Boerenleven’. De bewoners van Odendael zullen meerdere malen een deja-vu gevoel krijgen, want alles memoreert aan de oude glorietijd die ze hebben meegemaakt.

Zowel buiten als in de Ontmoeting en bij de receptie zal de Ambachtenmarkt plaatsvinden. Er staat een oud orgeltje, een kraampje met Oudhollands snoep, drankenhandel van Boxmeer staat er met bier, er komt een houtbewerker, een schapenscheerder en een echte ganzendrijver! “Ook het gilde van Liempde komt een optreden verzorgen en er staan veel hobbyisten die dingen maken die met vroeger te maken hebben. Hen heb ik kunnen benaderen dankzij Jolanda Eijkemans. Zij had nog veel adressen van de Streekmert. Ook het comité van de Liempdse boerenmert heeft geholpen”, bedankt Danielle Coolen hen. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven, zoals het maken van schilderijtjes en het spelen van Oudhollandse spelen.

Tijdens de themamaand ‘het Boerenleven’ wordt het interieur van Odendael geheel in stijl aangekleed. Bijna iedere dag staat er wel wat op het programma om de bewoners te vermaken. Je kunt het zo gek niet bedenken. Van een uitstapje naar de aspergekoningin Annie van Hoof tot een potje klompengym en van kaneelstokken maken tot een bezoek aan een museum in Den Dungen. De activiteitencommissie heeft hard gewerkt om alles voor deze maand te organiseren. Nu is het aan de deelnemers om er van te genieten. Maar eerst dus de Ambachtenmarkt. Zeker de moeite waard om naar te komen kijken!