Afbeelding

Rooise schutters naar Olympische Spelen

Roois nieuws Sport
Rick van den Oever en Sjef van den Berg kunnen zich op gaan maken voor de Olympische Spelen in Londen. De schutters van respectievelijk Concordia en Ontspanning leverden afgelopen weekend een geweldige prestatie door op het EK goud te halen met het team. Ze versloegen huidig wereldkampioen Italië. Rick van den Oever wist ook individueel nog een zilveren medaille te halen.

Naast het Europees Kampioenschap was er ook een Olympisch Kwalificatie Toernooi. Hier was een individueel ticket voor de Olympische Spelen te winnen voor de landen die nog geen ticket hebben.
Na de kwalificatieronde op dinsdag stond Sjef van den Berg 7e geplaatst voor het EK en 2e voor het OKT. Door zijn goede klassering hoefde Sjef pas te beginnen in de 16e finale. Hij kwam daar meteen tegenover de regerend Olympisch kampioen, Viktor Ruban uit de Oekraïne te staan. Het was een spannende wedstrijd. Bij een 4-4 stand schoot Sjef een bijna perfecte serie van 29 punten. De Oekraïner wist echter 3 tienen te schieten en Sjef verloor deze finaleronde met 6-4. Hij eindigde individueel op de 17e plaats.

Met het team ging het ook voorspoedig. Het Nederlands team bestond uit Sjef van den Berg (Ontspanning), Rick v.d. Oever (Concordia) en Rick v.d. Ven (Schaijk). Zij gingen als 2e geplaatst naar de finalerondes. Hier wisten zij met redelijk grote overmacht alle wedstrijden te winnen en kwamen zo uit in de finale tegen de regerende wereldkampioenen uit Italië. Het werd een bijzonder spannende finale. Na twee rondes gelijk op te gaan, namen de Italianen de derde ronde van zes pijlen een voorsprong van 5 punten. Door de vierde en laatste serie van zes nog degelijk te schieten en door twee mindere pijlen van de Italianen werd de stand 215 – 213 voor de Nederlanders. Nederland werd Europees kampioen bij de heren recurve teams.

In het OKT verging het de Nederlanders ook niet slecht. Rick v.d. Ven werd helaas al uitgeschakeld in de 8e finale. Sjef wist door te dringen tot de kwartfinale. Er waaide inmiddels een harde en grillige wind. Dat maakte de omstandigheden erg slecht voor de schutters. De kwartfinale van Sjef ging in het begin gelijk op, maar in de laatste set (bij 4-4) kwam Sjef net een puntje tekort. Hij werd in dit toernooi 5e. Net niet genoeg voor een Olympisch ticket. Rick v.d. Oever wist echter de finale te bereiken en won uiteindelijk de zilveren medaille in het OKT. Hierdoor is Nederland nu zeker van een plaats op de Olympische Spelen.
Dinsdagmiddag heeft de Rozelaer een onderlinge wedstrijd geschoten. Winnaar werd Jan van Bergen met een score van 229. Verdere uitslag: Antoon Vervoort 220, Ron Spijker 204, Albert Ofwegen 200, Leo van Breugel 197, Jan Gordijn 188, Piet van Kemenade 177, Jan Lathouwers 156, Ad Hastenberg 175, Paul Reichert 154 en Jan Habraken 141.
Vrijdagavond hebben de senioren een erg gezellige wedstrijd buiten op onze nieuwe FITA pakken geschoten totdat het donker werd. Vrijdagavond 1 juni wordt de koppelwedstrijd senioren-jeugd geschoten, aanvang 20.00 uur. Let op dit in t.g.t. de wedstrijdkalender 2e kwartaal.