Afbeelding

Leuke extra’s voor leden bibliotheek

Roois nieuws Regionieuws
Leden van Bibliotheek de Meierij hebben een streepje voor. Zij krijgen op vertoon van hun bibliotheekpas aantrekkelijke kortingen op uitjes in Noord-Brabant, Gelderland en vanaf juni ook in Noord- en Zuid-Holland. Daarnaast biedt de bibliotheek een nieuwe service voor het streamen van ebooks.

Alle leden van Bibliotheek de Meierij krijgen vanaf 1 juni op vertoon van hun bibliotheekpas korting op een dagje of avondje uit in Noord- en Zuid-Holland, Gelderland of Brabant. Het kortingsprogramma Voordeel met je Biebpas gaat vanaf die datum in Noord-en Zuid Holland van start. In Brabant en Gelderland is het programma al een aantal jaren succesvol. Nu sluiten ook de Noord-en Zuid-Hollandse bibliotheken zich aan. Bedrijven als Archeon, CORPUS, SEA LIFE, Museum Boijmans van Beuningen en veel anderen hebben hun medewerking toegezegd en bieden bibliotheekleden in de startmaand juni kortingen. Op de website www.voordeelmetjebiebpas.nl staat alle informatie over het programma, de deelnemende bedrijven en de aanbiedingen.

Streaming ebooks
Bibliotheek de Meierij presenteert in juni bovendien een nieuwe dienst: streaming e-books. Voortaan kunnen alle bibliotheekleden online boeken lezen. Streaming e-books werkt ongeveer hetzelfde als een filmpje bekijken op YouTube of muziek luisteren via Spotify. Bibliotheekleden loggen in op de website van Public Library Online en vervolgens wordt het boek direct geladen in de browser. Op die manier hebben mensen het boek altijd bij de hand, zonder dat ze het hoeven mee te sjouwen of op te slaan.

Het aanbod van streaming e-books is zeer divers en bevat zowel fictie als non-fictie. Bij de start zijn bijvoorbeeld de Nederlandse boeken van Tais Teng, Mariska Hammerstein, Pim Christiaans en Hans Peter Roel beschikbaar, maar de online bibliotheek bevat ook veertig Engelstalige titels en tien Arabische. Het aanbod Nederlandse boeken is in eerste instantie nog beperkt tot zo’n veertig titels, maar dit wordt snel uitgebreid.

De Bibliotheek maakt voor deze dienst gebruik van Public Library Online van de Britse uitgeverij Bloomsbury. Dit platform wordt al met succes gebruikt door bibliotheken in Groot-Brittannië, Duitsland, Denemarken, Canada, Australië en de Verenigde Staten.

Voor de uitbreiding van de database met streaming e-books is de Bibliotheek in overleg met verschillende Nederlandse uitgeverijen. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheek.nl/ebooks.