8e editie Avondwandel4daagse in Sint-Oedenrode

Roois nieuws Sport
Op 5, 6, 7 en 8 juni 2012 kan men in Rooi genieten van mooie wandeltochten tijdens de Avondwandel 4daagse. De eerste dag wordt er gestart en gefinisht bij De Vriendschap in Boskant, vervolgens bij de Beckart in Nijnsel, bij D`n Toel in Olland en op vrijdag bij Oud Rooy en Den Dommel in het Centrum. Door de 4 start/finish plaatsen is er een ruime mogelijkheid voor mooie afwisselende en interessante routes. De wandelaars hebben de keuze uit drie afstanden: 5km, 10km of 15km. Deze voeren zoveel mogelijk over zand- en veldwegen door de mooie Rooise natuur, stevige schoenen worden aanbevolen.

Daarnaast is er een rolstoelroute van 6km, over goed begaanbare wegen. Deze route is speciaal gemaakt voor rolstoelen, wandelwagens, rollators en scootmobielen. De scootmobielers dienen zich in een wandeltempo te verplaatsen. Rolstoelers moeten zelf voor duwers zorgen en voor deze helpers is de tocht gratis.. Mindervaliden worden zo in de gelegenheid gesteld met hun gezin, familie of buren deel te nemen aan de Avond 4-daagse.
Er is door de organisatie geen speciaal invalidentoilet voorzien.

Op de 5km route zijn voor de kinderen (nieuwe) puzzelzoektochten uitgezet en zijn leuke prijzen te winnen. Het is mogelijk om voor Kika (kinderen kankervrij) te lopen. Om te weten hoe, print je het sponsorformulier op www.mooirooi.nl . De commissie Avondvierdaagse werkt hier bij deze graag aan mee.

De Avondwandel 4-daagse is een mooi sportief evenement en tegelijk een sociaal gebeuren op een ontspannen wijze en het neemt de wandelaars mee naar en door de talrijke groene gebieden van de gemeente. Let wel: In sommige gebieden, o.a. de Geelders en Vresselse bossen, kunnen de muggen,afhankelijk van het weer en de vochtigheid in de bossen, erg vervelend zijn. Wees op uw hoede en wapen u ertegen! Op de verzorgingsposten van de 10 en 15 kilometer is een flesje DEET beschikbaar. Controle op teken na de tochten wordt aanbevolen. Op het startbureau is iedere dag EHBO aanwezig. Voor EHBO hulp onderweg gelieve het noodtelefoonnummer te bellen uit het routeboekje.

Elke avond kan er tussen 18.00uur en 19.00uur worden gestart. Het startbureau is geopend vanaf 17.30 uur. Daar zijn 4daagse startkaarten en dagkaarten te koop. Het startsein voor de Avondwandel 4daagse wordt in “De Vriendschap” in Boskant op het terras gegeven door de 4daagse voorzitter Piet van Berkel.
Kaartverkoop en inschrijven kan via de zij-ingang naar de zaal. Na het afstempelen van de startkaart mogen de wandelaars vanaf 18.00 uur vertrekken. De routes zijn voorzien van duidelijke pijlen en daarnaast beschreven in een mooi routeboekje.
Onderweg staan verzorgingsposten klaar met een natje en een droogje om de wandelaars te verwennen. Deze verzorging is inbegrepen bij het startgeld. Op deze posten staat ook een EHBO doosje. Gelieve geen rommel achter te laten in de natuur. Op de verzorgingsposten en bij de finish kunt u het afval kwijt.
De finish na 4 dagen is op vrijdag op de Markt, waar bloemen en medailles worden uitgereikt als beloning voor de geleverde prestaties. Ook deze zijn inbegrepen bij het startgeld. Kinderen onder de 11 jaar die maar 3 avonden mee kunnen lopen komen toch in aanmerking voor een medaille indien ze dit doorgeven op het startbureau. Muziek van het Dommelvolk zorgt op vrijdag voor extra sfeer bij de terugkeer van de wandelaars.

Om parkeeroverlast te beperken is het raadzaam om met de fiets naar de start te komen.
In Olland en Boskant zijn extra parkeerplaatsen voor fietsen voorzien.
Natuurlijk volgt iedereen de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Ze worden ingezet voor de veiligheid van alle wandelaars.
Bij problemen onderweg kan men het noodtelefoonnummer of het startcafé bellen, beiden staan in het routeboekje.

Iedere dag is de start/finish dus ergens anders als volgt:
Dinsdag 5 Juni: “De Vriendschap”voorheen, Past. Teurlingstr. 30 in Boskant.
Woensdag 6 Juni: “de Beckart”, Oude Lieshoutseweg 7 in Nijnsel.
Donderdag 7 Juni: “D`n Toel”, Pastoor Smitsstraat 4 in Olland.
Vrijdag 8 Juni: “Oud Rooy en D`n Dommel”, Markt, Sint-Oedenrode.

Kosten:
Voor € 5.- kunt u 4 dagen meedoen aan de avondwandel 4daagse. Dit is inclusief de verzorging en op vrijdag een medaille aan de finish..
Men kan ook één of enkele dagen meewandelen. Dagkaarten kosten € 1, 50. Dit is inclusief verzorging onderweg. Dagkaarten zijn alleen te koop op het startbureau.
Voorverkoop:
Vanaf heden tot en met 2 juni kunnen er 4daagse startkaarten gekocht worden bij de V.V.V.
Kerkstraat 20 .
Extra voorverkoop avond:
In de bibliotheek zal op 4 juni een voorverkoop gehouden worden van 18 tot 20.00uur
De 4daagse startkaart kost in de voorverkoop € 4,-, inclusief verzorging en medaille.

Zie ook: www.avondwandelvierdaagse-sint-oedenrode.nl  

De Avondwandel 4daagse wordt georganiseerd door: OLAT en Stichting Toegankelijkheid