Afbeelding

Met uw kind naar de zon? Ga goed beschermd op reis!

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
Te veel kinderen gaan onbeschermd op reis. Wat veel mensen niet weten, is dat vaccinaties óók nodig zijn voor landen als Bulgarije, Kroatië, Turkije, Egypte, Tunesië en Marokko. Zelfs voor een all-inclusive reis naar een resort! Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) komt in deze landen nog voor, maar gelukkig is besmetting met vaccinatie te voorkomen.

Kinderen zijn extra kwetsbaar op reis. Ze zijn gevoelig voor warmte, ziektes en de vaak minder goede hygiëne ter plaatse. Reizigersdiarree kan uw welverdiende vakantie aardig in de war sturen. Maar met een goede voorbereiding kunt u veel gezondheidsproblemen voorkomen.

Laat uw kinderen en uzelf vaccineren tegen hepatitis
Maak snel een afspraak op het reizigersspreekuur via www.ggdreizigerszorg.nl  of bel 0900-8222467 (€0,10/min). Kinderen krijgen in de maand juni een leuke attentie als zij hun vakantieprik komen halen.

Reizigersinformatie via social media
Reizigers kunnen tegenwoordig voor informatie over de GGD ook terecht op Facebook: www.facebook.com/reizigerszorg . Ook via het Twitteraccount @ggdreizen kunnen reizigers het meest actuele gezondheidsnieuws ontvangen. De verpleegkundigen van team Reizigerszorg delen via deze social mediakanalen hun ervaringen (uiteraard met respect voor privacy), expertise, nieuwtjes, gezondheidsweetjes en –tips met hun volgers. Ook houdt de GGD daar regelmatig een leuke actie.