Afbeelding

Ollend Dreijt Dur wordt waar volksfeestje

Roois nieuws Evenementen / Sint-Oedenrode
Vroeger was het traditioneel feest bij Ollandia aan het eind van het seizoen. Toen ze daarmee stopten, pakten twee andere groepen in Olland de handschoen op. Allebei wilden ze een feestje bouwen, maar ze beseften dat krachten verenigen beter uit kwam. Dat deden ze. Ollend Dreijt Dur was direct een groot succes en ook dit jaar gaan ze er weer tegen aan. Het wordt een speciale editie.

Op 1, 2 en 3 juni is het weer zover. Voor het vijfde jaar op rij organiseert een enthousiaste groep vrijwilligers het feestweekend Ollend Dreijt Dur. Het afgelopen jaar is er weer hard aan de weg getimmerd en dit heeft geresulteerd in een spetterend programma voor jong en oud. Tijdens en direct voorafgaand aan het weekend zullen zo’n 100 vrijwilligers er alles aan doen om het feest tot een succes te maken.
De Middeleeuwse brunch op zondagmiddag (thema Ridders en Jonkvrouwen) springt het meest in het oog. Bijna 600 Ollanders en oud-Ollanders hebben zich er voor aangemeld. Het wordt dus een waar volksfeest.

De aftrap voor het weekend wordt op vrijdag gegeven door G@ZZERop.
Nog nooit van G@ZZERop gehoord? Dat kan, want deze gelegenheidsband is speciaal in het leven geroepen ter ere van het 1ste lustrum van Ollend Dreijt Dur. Deze 15-koppige
band bestaat deels uit muzikanten uit ons eigen Olland, aangevuld met gerenommeerde muzikanten uit de regio en niet te vergeten Anne van der Heijden uit Sint-Oedenrode. Daarna zal Coverband THE FOOLS optreden. Deze prettig gestoorde partyband behoort tot de absolute top van de coverbands! Laat je verrassen door de meest waanzinnige covers en doldwaze medleys gedurende een wervelende show.

Op zaterdag wordt er verder gefeest met Coverband STOOT! Dit is een band met een grote diversiteit aan hits uit de Nederlandse popgeschiedenis. De strakke basisbezetting bestaat uit moddervette blazers, een fantastische zanger en zangeres. STOOT! Speelt alle hits op energieke wijze die je direct meeneemt in haar show!

Op zondag, aansluitend aan de Middeleeuwse brunch, staat de dag bol van leuke activiteiten voor jong en oud. Zo is het Sint Joris Gilde uit Sint-Oedenrode van de partij met het bekende “Koningsschieten”. Voor de echte durfals is er een spectaculaire roofvogelshow met o.a. grote uilen, zeearenden, gieren en valken. Ook kan men mee doen aan een wedstrijd ringsteken en zijn er nog vele middeleeuwse spelen verspreid over het terrein. Ook het animatieteam in de tent staat dit jaar weer voor klaar met een leuk programma voor de kinderen. Kijk voor een compleet overzicht van alle activiteiten op www.ollenddreijtdur.nl

Voor vrijdag en zaterdag is de voorverkoop gestart en loopt tot en met woensdag 30 mei, kaarten zijn verkrijgbaar bij Café D’n Toel en Café De Dorpsherberg. Een blik in het verleden leert dat je er snel bij moet zijn, want op=op. Zondag is de entree gratis.