Afbeelding

Duurzaam ondernemen in Rooi met Coen van de Meulengraaf

Roois nieuws Bedrijfsnieuws
De termen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaam Ondernemen worden tegenwoordig als bedrijfsstrategie te pas en te onpas gebruikt. Literatuur geeft evenwicht in people, planet en profit als uitleg. Maar hoe breng je dat nu als ondernemer in de praktijk? DeMooiRooiKrant gaat in de directe omgeving op zoek naar antwoorden en concrete voorbeelden.
In deze eerste editie is het woord aan Coen van de Meulengraaf, directeur van Betonfabriek A. van de Meulengraaf & Zonen.

Wat betekenen deze begrippen voor jou als Rooise ondernemer?
“Natuurlijk willen wij als Nijnselse onderneming aandacht geven aan een verantwoorde productie-omgeving. Betonproducten zijn zeer duurzaam. Daarentegen vraagt de productie een stevig stroomverbruik (500.000 kWh dat gelijk staat aan het verbruik van 150 gezinnen) en werden er tot voor kort hoofdzakelijk nieuwe gewonnen grondstoffen ingezet bij de productie van beton. Samen met de provincie Noord-Brabant hebben we destijds een onderzoek uitgevoerd naar milieubelastende bedrijfsprocessen. Dit onderzoek was het startpunt om kritischer te zijn op onze bedrijfsvoering.”

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week