Gemeenteberichten week 21

Roois nieuws Gemeentenieuws
Agenda

Openbare raadsvergadering

De gemeenteraad van Sint-Oedenrode vergadert op donderdag 31 mei a.s. De vergadering begint om 20.00 uur. Op de voorlopige agenda voor deze openbare vergadering komen de volgende onderwerpen voor:
-aansluiting bij de Nationale Ombudsman (klachtbehandeling)
-vaststellen Verordening rechtspositie raadsleden en wethouders
-vaststellen nota harmonisatie peuterspeelwerk/kinderopvang
-beschikbaar stellen krediet voor de omvorming van openbaar groen
-vaststelling jaarrekening 2011
-vaststelling 1e bestuursrapportage (Berap) 2012
-Burgerjaarverslag

Tenzij anders aangegeven, is spreekrecht over genoemde agendapunten mogelijk. Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht dient dit ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier (tel. 0413-481911) of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl  
De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage in het publieksplein van het gemeentehuis op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur. De stukken zijn ook in te zien via www.sint-oedenrode.nl  

Griffie 

-----------------------------------------------------------

Openingstijden gemeentehuis en zwembad de Neul met Pinksteren

Met Pinksteren is het gemeentehuis gesloten op maandag 28 mei 2012.
De avondopenstelling van maandag 28 mei is verplaatst naar dinsdag 29 mei.
De balie is dan geopend van 16.00 – 20.00 uur.

Zwembad de Neul
Op zaterdag 26 mei is het geen vrijzwemmen vanwege diplomazwemmen.
Het zwembad is vanwege Pinksteren op zondag 27 mei en maandag 28 mei gesloten.
Kijk voor onze reguliere openingstijden en voor het maken van een afspraak op www.sint-oedenrode.nl  of bel voor het maken van een afspraak (0413) 481911.

Team Klant Contact Centrum 

------------------------------------------------------------

30 mei informatiebijeenkomst
De Smaak van hoogstamfruit Het Groene Woud

Een mooier landschap en toename van biodiversiteit. Dat zijn de doelen van het project ‘De Smaak van hoogstamfruitbomen in Het Groene Woud’. Particuliere grondeigenaren worden uitgenodigd minimaal vijf hoogstamfruitbomen te planten. Ook een snoeidienst en workshops fruit verwerken maken onderdeel uit van het project. Voor geïnteresseerden vindt er op woensdagavond 30 mei a.s. een informatiebijeenkomst plaats in het gemeentehuis van Boxtel.

De hoogstamfruitbomen passen in het oude cultuurlandschap van Het Groene Woud. Van oudsher zijn hoogstamfruitbomen geplant bij langgevelboerderijen om in het nodige eigen fruit, appels, peren, pruimen en kersen te voorzien. Hier en daar staan er nog oude hoogstamfruitbomen vlakbij een boerderij of langs de moestuin of op een ‘verloren’ stukje grond. Ieder met een eigen verhaal. Helaas verdwenen hoogstamfruitbomen geleidelijk uit het landschap en uit het zicht van Het Groene Woud. Sinds enkele jaren is hierin een zekere kentering gekomen. De waarde vanuit biodiversiteit en natuur, vanuit cultuurhistorie, landschap en recreatie vindt steeds meer (h)erkenning.

Plant, onderhoud en oogst!
Om de hoogstamfruitbomen terug te krijgen in Het Groene Woud is het project ‘De Smaak van Hoogstamfruit Het Groene Woud opgestart’. De opzet is dat ieder deelnemer ‘een boompje bijdraagt’ aan een prachtig en divers landschap in de eigen tuin en omgeving. Niet alleen aanplant is van belang, ook het onderhoud van de fruitbomen vraagt speciale aandacht. Vanuit het project wordt een hoogstambrigade opgericht: een groep vrijwilligers gaat straks aan de slag met het snoeien van de bomen bij particulieren. Ook een vak apart en daarom voorziet het project in extra snoeicursussen voor deze vrijwilligers. Geïnteresseerden in het project ontvangen na aanmelding informatie over deze snoeidienst en kunnen zelf ook deelnemen. Daarnaast worden er kookworkshops georganiseerd voor het verwerken van het fruit van de eigen bomen. Denk aan het maken van jams, sappen, taarten, appel-perenstroop e.d.

Woensdag 30 mei 2012
Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over dit project? Op woensdagavond 30 mei 2012 is er een informatiebijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis van Boxtel. Tijdens deze avond wordt nader ingegaan op hoogstamfruitbomen in het algemeen, de verschillende cursussen, de hoogstamfruitbrigade en de voorwaarden voor deelname aan het project. De avond start om 19.30 uur. De ingang van de raadzaal is aan de achterzijde van het gemeentehuis, aan de Doctor van Helvoortstraat. Om een indicatie te krijgen van het aantal belangstellenden op deze avond, verzoeken wij u zich aan te melden via mni@boxtel.nl .

Het project is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Noord-Brabant, Stichting Streekrekening Het Groene Woud, Streekhuis Het Groene Woud & De Meierij en de gemeenten Boxtel, Schijndel en Oirschot. Kartrekker van het project is Stichting Streekfestival Het Groene Woud. 

-------------------------------------------------------------

Bestemmingsplan “Ollandseweg 117 e.o.” vastgesteld

Bestemmingsplan ter inzage
Het college van de gemeente Sint-Oedenrode maakt bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 26 april 2012 het bestemmingsplan ‘Ollandseweg 117 e.o.’ NL. IMRO.BP 0846.BP2012BUI03OLLA117-vg01 gewijzigd heeft vastgesteld. Vanaf dinsdag 29 mei 2012 liggen de stukken gedurende zes weken ter inzage op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur bij het publieksplein van het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode. U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op de gemeentelijke website via de rechtstreekse link: www.sint-oedenrode.nl . Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl .

Omschrijving bestemmingsplan
Het bestemmingsplan biedt een juridische regeling voor de oprichting van 3 woningen nabij Ollandseweg 117 alsmede het omzetten van de agrarische bedrijfsbestemming van de locatie Ollandseweg 117 naar de bestemming “Wonen”.

Wijzigingen
Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan Ollandseweg 117 e.o. zijn er wijzigingen aangebracht voor wat betreft een bouwvlak en de regeling voor bijgebouwen.

Beschikking hogere grenswaarde
Bij de oprichting van de nieuwe woningen zal de geluidbelasting boven de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder uitkomen. Daarom heeft het college een hogere grenswaarde vastgesteld vanwege de geluidhinder op de op te richten woningen. Ingevolge artikel 110c Wet geluidhinder ligt de beschikking hogere grenswaarde met het akoestisch onderzoek tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage.

Beroep
Als belanghebbende kunt u tegen het vaststellingsbesluit een beroepschrift indienen. U bent belanghebbende als u:
1. het niet eens bent met het niet honoreren van een door u ingediende zienswijze;
2. geen zienswijze heeft ingediend en het kan u niet verweten worden dat u geen zienswijze heeft ingediend;
3. het niet eens bent met wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan;

Op grond van artikel 145 van de wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het Besluit hogere waarden Wet geluidhinder tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn voor het bestemmingsplan.
Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingediend tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder.
Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een ingediend beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder. U moet dan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan “Ollandseweg 117 e.o.” treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de heer J. den Otter (0413-481911).

Team Ruimtelijke Ordening 

----------------------------------------------------------------

Huisvuil

Inzameling oud papier

Zaterdag 26 mei
- Wijkvereniging Kinderbos; oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos tussen 09.00 en 12.00 uur;
- Buurtvereniging Heikant, container aan de Gerbrandystraat of Dreesstraat tussen 09.00 en 13.00 uur
- Ouderraad basisschool Nijnsel; kraakperswagen op de parkeerplaats tegenover de basisschool aan de Jasmijnstraat 11 a, van 8.00 tot 12.00 uur;
- Ouderraad basisschool Dommelrode; container op parkeerterrein bij cultureelcentrum Mariëndael zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur;

Woensdag 30 mei
- Basisschool De Springplank; container bij school in Julianastraat van 08.00 tot 13.00 uur;

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag. Tijdens de zomertijd van 08.00 tot 20.00 uur.

Inzameling wit- en bruingoed en grof huishoudelijk afval op vrijdag 1 juni

Op vrijdag 1 juni wordt wit- en bruingoed en grof huishoudelijk afval ingezameld, wanneer dit schriftelijk is aangemeld bij de firma Van Kaathoven. De kosten hiervoor bedragen € 20,- voor het wit- en bruingoed en € 0,185 per kilo met een minimum bedrag van € 18,15.

Machtigingskaart
Voor het aanbieden van dit afval heeft u een machtigingskaart nodig. Deze kaart is verkrijgbaar in het gemeentehuis (via www.sint-oedenrode.nl of bij de receptie) en moet vóór dinsdag 29 mei naar Van Kaathoven BV gestuurd zijn.

Team Economie Vrije tijd en Onderwijs

---------------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project).


Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode Besluit
verzonden Omschrijving
Hazelaarstraat 54 5492 ET 15-05-2012 Uitbreiden opslagruimte
Venkel 17 5491 KZ 15-05-2012 Uitbreiden woonhuis
Lieshoutseweg ongen. - 21-05-2012 Bouwen woonhuis
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Ontwerpbesluit uitgebreide omgevingsvergunning
Adres Postcode Omschrijving
Mater Lemmensstraat 31 5492 BJ Realiseren kinderdagopvang en buitenschoolse opvang in basisschool Dommelrode

Hierop is procedure 2 van toepassing (zie procedurekader). De stukken liggen met ingang van donderdag 24 mei 2012 ter inzage.

---------------------------------------------------------------

Meldingen

Gevonden en verloren voorwerpen

Verloren voorwerpen
- zwart mapje met verzekeringspapieren en pasjes
- schroefmachine
- gehoorapparaat rechts
- bruin lederen sleutel-etui met een huissleutel
- OV-chipkaart met foto
- zwarte portemonnee met bankpasjes

Team Klant Contact Centrum

-----------------------------------------------------------

Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Ingekomen aanvragen
In de periode van 15 tot en met 21 mei 2012 zijn de volgende aanvragen bij de gemeente ingekomen:
- Van Buurtvereniging ’t Everse voor het organiseren van een jubileumdag op 9 juni 2012 aan de Everse Bergen te Sint-Oedenrode.
- Van de heer T. van Alphen voor het organiseren van een kofferbakverkoop op 19 augustus 2012 op het Dorpsplein te Olland.
- Van de heer T. van Alphen voor het organiseren van het 15 jarig bestaan van de Dorpsherberg van 7 tot en met 9 september 2012 in de Pastoor Smitsstraat 48 te Olland.
- Van Handboogvereniging Concordia voor het organiseren van veldwedstrijden op 13 en 14 juli 2013 op het terrein van v.d. Berk Boomkwekerijen, Donderdonksedijk te Boskant.

Tegen voornoemde binnengekomen aanvraag (evenementen)vergunning staat nog geen bezwaar open.

Verleende evenementenvergunningen en ontheffingen
- Aan Voetbalvereniging Rhode voor het organiseren van een kofferbakverkoop op 20 mei 2012 op de parkeerplaats voor de kantine van voetbalvereniging Rhode, sportpark de Neul te Sint-Oedenrode.
- Aan De Dorpherberg voor het organiseren van de Brabantse Muziekgroep Van Ons End op 20 mei 2012 op het Dorpsplein te Olland.
- Aan de Rooise Ruiters en Ponyruiters voor het organiseren van een springwedstrijd van 17 tot en met 19 mei 2012 op manege de Pijnhorst, Bremhorst 6 te Sint-Oedenrode.
- Aan het bestuur van MHC Sint-Oedenrode voor het organiseren van een minikamp voor de jongste hockeyjeugd van 17 tot en met 18 augustus 2012, accommodatie MHC, Bremhorst te Sint-Oedenrode.
- Aan Voetbalvereniging Rhode voor het organiseren van het Beachsoccer Rooi van 26 tot en met 28 mei 2012 op het evenemententerrein en veld 5 van Rhode in sportpark de Neul te Sint-Oedenrode.
- Aan de heer H. v.d. Zanden voor het organiseren van een straatfeest op 23 juni 2012 in de Stompersstraat te Sint-Oedenrode.

Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Melding meerjarenvergunning
- Van Handboogvereniging Concordia voor het organiseren van veldwedstrijden handboogschieten op 14 en 15 juli 2012, Donderdonksedijk 3 te Sint-Oedenrode.
- Van Buurtvereniging Heikant voor het organiseren van een buurtfeest op 1 september 2012, hoek Marijnenstraat/De Quaystraat te Sint-Oedenrode.
- Van zaalvoetbalvereniging Dorpsherberg van Driel voor het organiseren van een voetvolleytoernooi op 15 juli 2012 op het Dorpsplein te Olland.
- Van Oldtimer Stichting Rondje Rooi voor het organiseren van de oldtimerrit Rondje Rooi op 1 juli 2012 vanaf de parkeerplaats achter de Vresselse Hut, Vresselseweg 33 te Sint-Oedenrode.

Verkeersmaatregel
In verband met de Open Dag Masterplan Vlagheide zullen op 28 mei 2012 de volgende wegen tussen 08.00 uur en 18.00 uur afgesloten zijn voor het verkeer: gedeelte van de Damianenweg tot aan de zandweg, Koeveringsedijk richting Vlagheide en de Landingsweg.

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs 

-------------------------------------------------------------

Verordening Winkeltijden Sint-Oedenrode 2012

In de vergadering van 26 april 2012 heeft de gemeenteraad van Sint-Oedenrode de “Verordening Winkeltijden Sint-Oedenrode 2012” vastgesteld. Deze verordening treedt in werking op 1 juni 2012.
De verordening ligt van 24 mei 2012 tot en met 28 juni 2012 ter inzage.

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs