Martinushuis: niet wegdoen maar verbeteren

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
Er is grote ongerustheid over het mogelijk verdwijnen van het Martinushuis als plek waar iedereen zomaar kan binnenlopen. Met name een verhuizing van de bibliotheek baart veel mensen zorgen.

Dat blijkt uit de vele, vele reacties die de werkgroep Martinushuis - Gemeenschapshuis de afgelopen maanden heeft ontvangen. Het aantal handtekeningen onder de oproep om het Martinushuis voor de gemeenschap beschikbaar te houden is opgelopen tot ruim boven de tweeduizend. De vele steunbetuigingen en ideeën die aangedragen worden, zijn hartverwarmend.

In deze fase houdt de werkgroep oriënterende gesprekken met verschillende organisaties en groepen die belang (kunnen) hebben bij een meer optimaal gebruik van het Martinushuis. Gelukkig blijkt de werkgroep niet de enige te zijn die hiervoor kansen en mogelijkheden ziet. Mensen komen soms met heel verrassende ideeën, die alleszins de moeite waard zijn om te onderzoeken.

Na de inventarisering gaat de werkgroep aan de slag om de mogelijkheden een vastere vorm te geven. Uitgangspunt is het behoud van het open, toegankelijke en 'gemeenschappelijke' karakter van het Martinushuis. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat een beter gebruik van de ruimte niet alleen bijdraagt aan een levendig, bruisend centrum, maar ook verlichting kan bieden voor de financiële problemen waar de gemeente mee worstelt.
Heeft u nog wensen of ideeën voor de invulling van het Martinushuis? Laat het weten via: martinushuis.gemeenschapshuis@gmail.com . Of gewoon een briefje in de bus van het Martinushuis.

Werkgroep Martinushuis - Gemeenschapshuis.