Gemeenteberichten week 20

Roois nieuws Gemeentenieuws
Huisvuil

Wijziging huisvuilinzameling route 6 (donderdag even weken)

In verband met Hemelvaart wordt het huisvuil van route 6 niet op donderdag 17 mei opgehaald maar op vrijdag 18 mei.

Team Economie Vrije tijd en Onderwijs

-----------------------------------------------------------

Gevonden en verloren voorwerpen

Gevonden voorwerpen
- zwart hoesje met huissleutel

Verloren voorwerpen
- gouden ketting met kruisje
- bruine portemonnee met ID-kaart, rijbewijs en
andere pasjes
- GSM Samsung Galaxy Y
- donkere Nike jas met huissleutels, golfbal en tennisbal

Team Klant Contact Centrum 

-------------------------------------------------------------

Nieuwe regeling aanvraag reisdocumenten

Om de grote hoeveelheid aanvragen van reisdocumenten in goede banen te kunnen leiden, heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een aantal maatregelen genomen, die op woensdag 9 mei in werking treden. De maatregelen van het ministerie hebben te maken met het vervallen van de geldigheid van kinderbijschrijvingen in het paspoort van hun ouders/verzorgers. Kinderen die naar het buitenland reizen moeten vanaf 26 juni 2012 een eigen paspoort of identiteitskaart hebben.

Welke maatregelen?
Vanaf woensdag 9 mei 2012 mogen de volgende aanvragen niet worden aangenomen:
Een spoedaanvraag van een kind jonger dan 13 jaar en 8 maanden, dat is bijgeschreven in een paspoort waarvan de geldigheid op of na 1 juli 2012 verloopt.

Een aanvraag voor een reisdocument, wanneer het huidige document nog geldig is tot of na 1 september 2012. De aanvraag kan op zijn vroegst een maand voor het verstrijken van de geldigheidsduur worden ingediend.
Dit geldt niet als de aanvrager kan aantonen, dat hij gaat reizen naar een land waarvoor het reisdocument nog een minimale geldigheidsduur moet hebben bij aankomst of vertrek.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.paspoortinformatie.nl  

------------------------------------------------------------

Inzameling oud papier

Op de volgende data wordt oud papier ingezameld:

Vrijdag 18 mei
- KVO Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart vanaf 07.00 uur

Zaterdag 19 mei
- Ouderraad van basisschool Sint-Petrus; container tegenover speeltuin van 10.00 tot 12.00 uur;
- Ouderraad basisschool Sint Franciscusschool; container bij school van 10.00 tot 12.00 uur;
- Sint-Joris; container op het terrein achter de Boerenbondwinkel van 09.00 tot 12.00 uur;
- C.V. De Klotjes; container aan de Julianastraat tussen sportzaal en openbare basisschool van 10.00 tot 14.00 uur;

Maandag 21 mei
- W.s.v. EJOS; oud papier wordt opgehaald in de wijken Armenhoef, Dommelrode, Eerschot, Haverland en Centrum vanaf 18.30 uur

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag. Tijdens de zomertijd van 08.00 tot 20.00 uur en tijdens de wintertijd van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Economie Vrije tijd en Onderwijs 

-------------------------------------------------------------

Buitenspeeldag 2012

Op woensdag 13juni 2012 is het weer zover! Dan is het Buitenspeeldag. Kinderen kunnen dan de hele middag veilig op straat spelen. Er is daarbij aandacht voor bewegen, samenspel en gezelligheid. Tussen 13.00 en 17.00 uur mogen er geen auto’s rijden in de straten die meedoen.

Met de tweeëntwintig eerdere edities is de Nationale Straatspeeldag een begrip geworden. Naast verkeersonveiligheid zijn ook bewegen en spelen in de loop der jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Daarom is de naam gewijzigd in Buitenspeeldag en zijn de handen ineen geslagen met de organisatoren (de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Jantje Beton, Scouting Nederland, Nickelodeon en de Vereniging Sport en Gemeenten).

Het doel blijft gelijk: het initiatief stelt ouders, kinderen, scholen en buurt- en wijkverenigingen in staat hun protest tegen de gevaren in hun straat te laten zien en horen.

Kinderen spelen graag buiten. Ze doen dat op de stoep, op straat, op een speelveld, in een speeltuin of op andere plaatsen. Veel kinderen lopen van huis naar school en terug. Ook dan spelen ze vaak onderweg. In veel wijken wordt buiten spelen steeds gevaarlijker door het verkeer. Vooral auto’s rijden dikwijls veel te hard in woonwijken.

Op de Buitenspeeldag spelen kinderen op straat als protest tegen de gevaren die normaal gesproken hun bewegingsvrijheid beperken. Er wordt op een speelse manier aandacht gevraagd voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. Voor u als bewoner is de Buitenspeeldag dus hét actiemoment om de onveiligheid in uw buurt en straat bij uw gemeente aan te kaarten en te laten zien hoe de verkeerssituatie structureel kan verbeteren. Uw straat wordt hierdoor niet alleen veiliger voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Organisatie Buitenspeeldag
Als u een Buitenspeeldag wilt organiseren, kunt u dat het beste met anderen doen, bijvoorbeeld met de buren, de school of de wijkvereniging. Wilt u hier meer over weten? Surf naar www.buitenspeeldag.nl.

Vergunning en financiële bijdrage
Voor het afsluiten van de straat heeft u toestemming nodig van de gemeente. Tevens stelt de gemeente een financiële bijdrage van maximaal € 90,00 beschikbaar in de kosten voor het organiseren van een Buitenspeeldag. U kunt hiervoor contact opnemen met Lianda de Vos, afdeling Samenlevingszaken, bereikbaar op telefoonnummer: 0413-481314 of e-mail: lvos@sint-oedenrode.nl

------------------------------------------------------------

Melding incidentele festiviteiten

Op 2 april 2012 heeft de heer W.P.F. van Meijl namens bestuur van Voetbalvereniging Rhode een kennisgeving ingediend voor het melden van een incidentele festiviteit. De kennisgeving omvat het organiseren van een kofferbakverkoop op zondag 20 mei 2012. De festiviteit zal plaatsvinden op het parkeerterrein van sportpark “De Neul”, Dommelpark 3 te Sint-Oedenrode.

Een recreatie inrichting mag maximaal 4 keer per jaar gebruik maken van een regeling welke de ruimte geeft om af te wijken van de geluidsnormen die voor de normale bedrijfsvoering gelden (geregeld in het Activiteitenbesluit). In het evenementenbeleid zijn de exacte geluidsnormen omschreven, waaraan moet worden voldaan tijdens een incidentele festiviteit. Het evenementenbeleid kunt u vinden op onze website (www.sint-oedenrode.nl ). 

---------------------------------------------------------- 

Commissaris van de Koningin op bezoek in Sint-Oedenrode

Op vrijdag 10 mei jl. was de Commissaris van de Koningin, prof. dr. W.B.H.J. van de Donk, op bezoek in de gemeente Sint-Oedenrode. Hij sprak met het College van B&W, de fractievoorzitters en bracht een bezoek aan Ahrend. 

------------------------------------------------------------

Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Ingekomen aanvragen
In de periode van 8 tot en met 14 mei 2012 zijn de volgende aanvragen bij de gemeente ingekomen:
- Van de heer H. v.d. Zanden voor het organiseren van een straatfeest op 23 juni 2012 in de Stompersstraat te Sint-Oedenrode.
Tegen voornoemde binnengekomen aanvraag (evenementen)vergunning staat nog geen bezwaar open.

Verleende evenementenvergunningen en ontheffingen

- Aan stichting Ollend Dreijt Dur voor het organiseren van Ollend Dreijt Dur van 1 tot en met 3 juni 2011 op d’n Tip, driehoek Nieuwstraat en Schootsedijk te Olland.
- Aan het Fioretti College voor het organiseren van een galafeest met een optocht van gala-auto’s op 6 juni 2012 in en rondom kasteel Henkenshage te Sint-Oedenrode.
- Aan het Lyceum Bisschop Bekkers voor het organiseren van een optocht van gala-auto’s op 5 juni 2012 rondom kasteel Henkenshage te Sint-Oedenrode.

Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende verklaringen van geen bezwaar

- Aan LTC ’t Groene Woud voor de doorkomst van de ATB tourtocht in de gemeente Sint-Oedenrode op 9 september 2012 .
- Aan de Stichting Wielerbelang Schijndel voor de doorkomst van de Ster ZLM tour in de gemeente Sint-Oedenrode op 17 juni 2012.

Melding meerjarenvergunning
- Van de Oda school voor het organiseren van een sprookjesfeest op 14 juni 2012 rondom kasteel Henkenshage te Sint-Oedenrode.

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs 

--------------------------------------------------------------

Chemokar op zaterdag 19 mei

Aanstaande zaterdag kunt u gratis uw chemisch afval en kleine elektrische apparaten (föhns, broodroosters, koffiezetapparaten, e.d.) inleveren bij de chemokar.

De chemokar staat op de volgende plaatsen:

- 10.00 tot 10.45 uur Pastoor Smitsstraat bij de kerk in Olland
- 11.00 tot 11.45 uur Ritaplein bij de kerk in Boskant
- 12.00 tot 12.45 uur parkeerterrein van de Beckart in Nijnsel
- 13.30 tot 14.20 uur parkeerterrein voor het gemeentehuis
- 14.30 tot 15.20 uur parkeerterrein voor sporthal Kienehoef
- 15.30 tot 16.20 uur parkeerterrein bij de kerk in Eerschot

Economie Vrije tijd en Onderwijs 

-------------------------------------------------------------

Aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding

Op 27 april jl. hebben 5 inwoners van de gemeente Sint-Oedenrode een Koninklijke Onderscheiding gekregen bij gelegenheid van Lintjesregen 2012.

Wie komt er in aanmerking voor een lintje?
Wanneer iemand bijzondere verdiensten heeft of buitengewone prestaties verricht voor de gemeenschap, dan kan deze persoon in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Hoe kan men iemand voordragen?
Wanneer u iemand wil voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding, dan moet u zich wel aan een aantal spelregels houden. Belangrijk is, dat heel duidelijk wordt omschreven wat de persoon, die u voordraagt, doet of heeft gedaan binnen de organisatie of vereniging. Hierbij dient u ook de exacte jaartallen te vermelden, waarin deze activiteiten plaatsvinden / hebben plaatsgevonden.
De intensiteit en de tijdsduur van de activiteiten is namelijk een belangrijke graadmeter bij de beoordeling.

Voor het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding dient u een voorstelformulier te gebruiken. Dit formulier kunt u aanvragen bij mevrouw M. van Schijndel, via (0413) 481207. Ook voor eventuele vragen kunt u bij haar terecht.

De aanvragen voor Lintjesregen 2013 kunt u indienen tot uiterlijk vrijdag 29 juni 2012 bij de gemeente Sint-Oedenrode, t.a.v. mevrouw M. van Schijndel, onder vermelding van “Kabinet”. 

-----------------------------------------------------------

Gewijzigde openingstijden

Openingstijden Gemeentehuis en zwembad De Neul met Hemelvaart en Pinksteren.

Het gemeentehuis is gesloten op donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag)en vrijdag 18 mei. Met Pinksteren is het gemeentehuis gesloten op maandag 28 mei 2012.
De avondopenstelling van maandag 28 mei is verplaatst naar dinsdag 29 mei.
De balie is dan geopend van 16.00 – 20.00 uur.

Zwembad De Neul is op donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag) gesloten.

Kijk voor onze reguliere openingstijden en voor het maken van een afspraak op www.sint-oedenrode.nl of bel voor het maken van een afspraak (0413) 481911.

Team Klant Contact Centrum

------------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)

Binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning
Adres                                                    Postcode Ingekomen Omschrijving
Lieshoutseweg ongen. + perceel Vresselse Bossen - 08-05-2012 Aanplanten bosplantsoen
Schubertstraat 2                                      5491 MV 04-05-2012 Uitbreiden woonhuis
Laan van Henkenshage 2                         5492 BH 07-05-2012 Verzoek gebruik buitenpodium
Nachtegaal 10                                         5492 PG 07-05-2012 Vestigen naaiatelier aan huis

De bekendmaking van binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning is uitsluitend ter kennisgeving.

Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres                             Postcode Besluit
                                                     verzonden Omschrijving
Dommelpark 3                5492DD 8-5-2012 Kappen van 3 eiken.
Kortestraat 5                   5491SZ 9-5-2012 Kappen van 1 eik onder voorwaarde van herplant.
Verwestraat 8a               5491 BZ 08-05-2012 Aanpassen carport
Sloef 7/7a                       5492 TN 10-05-2012 Plaatsen poort
Stompersstraat 27           5492 CP 10-05-2012 Bouwen garage
Koeveringsedijk ongen.               - 10-05-2012 Plaatsen informatiebord Vlagheide
Margrietstraat 58            5492 JN 14-05-2012 Bouwen dakkapel
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Ontwerpbesluit uitgebreide omgevingsvergunning
Adres               Postcode Omschrijving
Cathalijnepad 1 5491 GT Brandveilig gebruik kinderdagverblijf en BSO

Hierop is procedure 2 van toepassing (zie procedurekader). De stukken liggen met ingang van maandag 21 mei 2012 ter inzage.

Verleende uitgebreide omgevingsvergunning
Adres                               Postcode Besluit 
                                                       verzonden Omschrijving
Prinsenhoefstraat 2           5492 VX 14-05-2012 Bouwen jongveestal (vergunning 2e fase)

Hierop is procedure 3 van toepassing (zie procedurekader).