Ahrend investeert in lasertechnologie

Roois nieuws Bedrijfsnieuws
Ahrend investeert als een van de eerste Europese producenten van kantoormeubilair in lasertechnologie. De hypermoderne machine zal medio dit jaar bij dochteronderneming TECHO in Praag worden geplaatst en worden ingezet voor zowel Ahrend- als TECHO-producten.

Met de zogenoemde ‘laser edge banding machine’ worden bureau- en tafelbladen veel netter en duurzamer afgewerkt. 'Laser edge banding' maakt een uitzonderlijke kwaliteit van tafelranden mogelijk. De randen worden door een laserstraal strak tegen het kernmateriaal zoals spaanplaat aangesmolten, zonder zichtbare naad. Dit leidt niet alleen tot een esthetisch aantrekkelijker product, maar ook tot een waterbestendige, onzichtbare naad, die voorkomt dat vocht doordringt in de vezelplaat, waardoor het zou kunnen uitzetten.

Doorbraak
Chief Commercial Officer Eugène Sterken van Ahrend: “Deze machine betekent een doorbraak voor onze bedrijfstak. Diverse klanten en toonaangevende architecten hebben al enthousiast gereageerd op de mogelijkheden van deze nieuwe en duurzame technologie.”

Duurzaam en schoon
Doordat deze techniek het gebruik van lijm overbodig maakt, is het een zeer duurzame oplossing voor het verwerken van kantenband aan kast- en bureaubladen. Niet alleen duurzaam, ook gezonder voor de werkplek: de door laser verzegelde randen voorkomen dat er chemische emissies (zoals formaldehyde) uit het spaanplaatmateriaal plaatsvinden.

Ahrend, dat tot de grootste producenten van kantoormeubilair in Europa behoort, is een van de eerste Europese producenten die deze technologie gebruikt en onderstreept daarmee haar ambitie om het marktleiderschap verder te verstevigen. Diverse productlijnen van Ahrend en TECHO worden vanaf medio 2012 voorzien van deze hoogwaardig afgewerkte bladen.

Over Ahrend
Koninklijke Ahrend NV creëert inspirerende en stimulerende werk-, leer- en leefomgevingen waarin de mens centraal staat. Ahrend heeft meer dan 100 jaar ervaring als aanbieder van ergonomische functionele designproducten en is specialist in Het Duurzame Nieuwe Werken. Ahrend is marktleider in de Benelux en (via haar dochteronderneming TECHO) in Centraal- en Oost-Europa. Daarnaast heeft Ahrend vestigingen in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten. Via partnerships kan Ahrend wereldwijd meubilair leveren, installeren en onderhouden. Ahrend is wereldwijd de enige Cradle-to-Cradle kantoorinrichter.

Over TECHO
TECHO is een prominente dienstverlener op het gebied van zakelijke interieurs in Midden- en Oost-Europa. Daarnaast is TECHO een belangrijke producent van kantoormeubilair in de Tsjechische Republiek. TECHO rekent grote financiële instellingen, internationale ondernemingen en overheidsorganisaties tot haar klanten. Het bedrijf heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Kroatië, Rusland, Georgië en Oekraïne. TECHO is een 100% dochteronderneming van Koninklijke Ahrend NV.