Afbeelding

“Kienehoeve” behaalt keurmerk kinderboerderijen

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
Op 17 april heeft de Rooise “Kienehoeve” het keurmerk kinderboerderijen behaald.  Met het behalen van dit kwaliteitskeurmerk tonen zij aan dat ze voldoen aan de wettelijke en kwaliteitseisen en daarmee een veilige en verantwoorde plek is voor bezoekers, de dieren en natuurlijk haar medewerkers.

Het Keurmerk Kinderboerderijen

Kinderboerderijen zijn professionele ondernemingen die moeten voldoen aan vele wettelijke- en kwaliteitsvoorschriften, waarbij de hygiënecode extra aandacht verdient. De bezoekers verwachten een veilige en goede omgeving voor mens en dier. Om de veiligheid van bezoekers, medewerkers en dieren te waarborgen, is het van groot belang dat kinderboerderijen bewust en systematisch de kwaliteit en veiligheid van haar diensten beheren. Daarom heeft de Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN) in samenwerking met diverse partijen, waaronder het Ministerie van EL&I (Landbouw), NVWA, dierenbescherming etc. het certificeringtraject opgesteld.

Op 3 juni a.s. zal het keurmerk kinderboerderijen uitgereikt worden op de “Kienehoeve” waarbij ze aansluitend haar 15 jarig bestaan viert met een middag die bol staat van leuke activiteiten.