Afbeelding

Cees van Rossum kandidaat wethouder in Rooi

Roois nieuws Politiek Meierijstad
In een gecombineerde vergadering van fractie en bestuur heeft gisteren het CDA in Sint-Oedenrode unaniem de keuze ondersteund van de vertrouwenscommissie, bestaande uit fractievoorzitter Wiel Sporken en bestuurslid Jan van der Kruis, om oud wethouder Cees van Rossum voor te dragen als opvolger voor de 4 weken geleden afgetreden wethouder Henriëtte van den Berk.

Bestuur en fractie zijn bijzonder ingenomen met de bereidheid van Van Rossum zich de komende twee jaar als wethouder te willen inzetten voor Rooi en vanochtend is de kandidaat van het CDA dan ook voorgesteld aan de coalitiegenoten, VVD en PvdA/Hart voor Rooi en aan Burgemeester Peter Maas. Op donderdag 26 april aanstaande zal de voordracht worden voorgelegd aan de gemeenteraad van Sint-Oedenrode met het verzoek de heer Van Rossum te benoemen tot wethouder.
Daarmee kiest het CDA in Sint-Oedenrode expliciet voor ervaring en soliditeit. Van Rossum was van 1986 tot 2002 raadslid, aanvankelijk voor DGS, maar na 3 jaar koos hij ervoor zelfstandig verder te gaan. Hij maakte er geen geheim van bij de volgende verkiezingen als CDA raadslid te willen terugkeren en kwam met voorkeurstemmen in de raad.

Al in 1991 werd hij de opvolger van wethouder Harry Driessen. Samen met zijn partijgenote, collega wethouder Henny van Dijk, zorgde Cees van Rossum gedurende ruim 3 jaar voor een sterke CDA inbreng in de Rooise politiek. Ook na de verkiezingen van 1994 bleef Van Rossum raadslid en in 1999 werd hij opnieuw wethouder, nu als opvolger van Jan Janssen. Van Rossum bleef wethouder tot 2006. Tot de komst van het dualisme in 2002 combineerde hij de functie van wethouder met die van raadslid. Vanaf 1999 was hij tevens loco-burgemeester en zelfs 3 maanden waarnemend burgemeester. Op 23 november 2003 gaf hij de ambtsketen, die hij overnam van Piet Schriek, door aan de zojuist geïnstalleerde burgemeester Peter Maas.

In 2006 trok Cees van Rossum zich terug uit de lokale politiek. Als wethouder had hij steeds de portefeuille Ruimtelijke Ordening, die hij combineerde met de portefeuilles van Financiën en Milieu, in de huidige politieke en economische omstandigheden een bijzonder nuttige ervaring. Het is juist die ervaring waar het CDA in Sint-Oedenrode nu een beroep op doet. Tijdens de raadsvergadering van 26 april zal blijken of de Rooise gemeenteraad het met deze visie van het CDA eens is.