Afbeelding

Salus: Welzijn Nieuwe Stijl

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
Inmiddels heeft geheel Salus haar intrek genomen in Zorgcentrum Odendael. Doordat de organisatie niet langer verdeeld is over twee locaties is de bereikbaarheid en de kantoorbezetting verbeterd.

Door de bezuinigingen heeft de organisatie een aantal belangrijke beslissingen moeten nemen met oog op de toekomst. Zo is er een onderzoek gestart naar een mogelijke fusie met BWI het Palet uit Schijndel en wordt de dienst maaltijdbezorging met ingang van 1 mei afgestoten. Zo gaat ook het educatieve aanbod stoppen op de manier zoals dit vele voorgaande jaren een feit is geweest. Niet langer valt het boekje van Salus huis aan huis op de deurmat, ook vindt u geen overzicht van de cursussen op een flyer in de krant.

Dit betekent echter niet dat educatie niet ingezet zal worden als methode.
Salus wil echter beter afstemmen op de vraag . De ondersteuning wordt vooral gericht op de meest kwetsbaren in onze lokale samenleving. Hierbij kan een cursus een goed antwoord of middel zijn, zoals bijvoorbeeld, meer bewegen voor ouderen of een geheugentraining i.s.m. de KBO en andere maatschappelijke partners. Ook het vrijwilligerssteunpunt biedt workshops ter ondersteuning van organisaties en verenigingen zoals bijvoorbeeld: bestuursaansprakelijkheid, werven van vrijwilligers, fondsenwerving of social media. Het jongerenwerk speelt weer in op een andere vraag en jongeren bieden zelf een workshop ‘auto-checkup’ speciaal voor vrouwen aan.

Kortom niet het einde van educatie maar wel in een andere vorm en met duidelijk afgebakende kaders. Voor vragen op het gebied van ouderenwerk, opbouwwerk, mantelzorg, maatschappelijke stage en jongerenwerk kunt u terecht in Odendael op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0413-476149 Email: info@welzijnsalus.nl www.welzijnsalus.nl