Bs Eerschot wint regionale verkeersquiz

Roois nieuws Onderwijs / Sint-Oedenrode
Groep 8 van zes basisscholen streden gisteren een felle strijd tijdens de eerste voorrondes van de regionale verkeersquiz. Basisschool Kienehoef, Eerschot, de Odaschool en de Franciscusschool uit Rooi en uit Schijndel basisschool de Regenboog en Vossenberg wilden zich allemaal graag de winnaar noemen. Dat dat behoorlijk wat spanning veroorzaakte, bleek duidelijk uit het enorme kabaal in de theaterzaal van Mariëndael.

De quiz bestond uit zes ronden met elk vijf vragen, toegespitst op het verkeer in Rooi en in Schijndel. Iedere school stuurde telkens de volgende afgezant naar het podium. Zo kreeg nagenoeg iedere leerling de kans een vraag beantwoorden. In beeld kwam de eerste foto: Een bord van de bebouwde kom van Rooi. Vraag: Wat is de maximum snelheid na dit bord? “Dat was een opwarmertje”, aldus presentator Jerre.

Beleidsmedewerkers verkeer, Dhr. Nooteboom uit Sint-Oedenrode en Dhr. Smulders uit Schijndel, fungeerden als jury. De Franciscusschool en Bs de Regenboog behaalden gezamenlijk de tweede plaats. Maar één school kon de winnaar zijn en dat werd Basisschool Eerschot. Zij mogen 6 juni naar de finale in ’s Hertogenbosch.