Nieuw kinderdagcentrum binnen Franciscusschool Boskant

Roois nieuws Onderwijs / Sint-Oedenrode
De Verbinding ( Kinderopvang en BSO ) wordt educatief partner van de Franciscusschool in Boskant. SKOSO (Stichting voor Katholiek Onderwijs Sint-Oedenrode) heeft op basis van een eigen onderzoek naar de behoefte aan diverse vormen van kinderopvang in het kerkdorp Boskant, afspraken gemaakt met De Verbinding over de realisatie van een kinderdagcentrum binnen de Franciscusschool.

Het is de bedoeling zo spoedig mogelijk te starten met een voorziening voor 12 kinderen van 0 tot 12 jaar binnen de school. Wanneer er voldoende vraag is komt er een kleinschalig dagcentrum voor 12 kinderen van 0 tot 4 jaar en een afzonderlijke BSO ( buitenschoolse opvang ) voor 20 kinderen van 4 tot 12 jaar.

Het nieuwe kinderdagcentrum biedt ook mogelijkheden voor deeltijdopvang voor peuters ter compensatie van het sluiten van de peuterspeelzaal. Bij voldoende belangstelling kunnen de peuters afzonderlijk opgevangen worden en maakt de peuterspeelzaal een doorstart. De belangstelling voor de peuterspeelzaal zal mede bepaald worden door de mate waarin de gemeente kan voorzien in een bijdrage voor ouders die geen gebruik kunnen maken van kinderopvangtoeslag.

De doelstelling van de samenwerking is het vergroten van de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen door het werken met doorlopende leerlijnen en het steeds goed afstemmen van het gehele onderwijs- en opvangprogramma op de vraag van het individuele kind. Wanneer alle vergunningen op tijd zijn verkregen start het nieuwe kinderdagcentrum bij aanvang van het nieuwe schooljaar. De peuterspeelzaal zal in ieder geval starten per 1 augustus 2012, zodat er voor deze ouders een naadloze overgang is van de oude naar de nieuwe situatie. SKOSO en De Verbinding denken dat hun initiatief een belangrijke bijdrage levert aan de leefbaarheid van het kerkdorp Boskant.

De ouders van de betreffende doelgroep in Boskant zijn vorige week tijdens een ouderavond uitgebreid geïnformeerd over de nieuwe ontwikkelingen. Nadere informatie is te verkrijgen bij de heer F. de Baaij directeur-bestuurder SKOSO en bij de directie van De Verbinding, mevrouw Nellie van der Kruis en mevrouw Patty van den Biggelaar.