Verkeersquiz GGA regio ’s-Hertogenbosch in Sint-Oedenrode

Roois nieuws Regionieuws
Basisscholen uit de GGA regio ‘s-Hertogenbosch nemen het tegen elkaar op in een verkeersquiz. Vanochtend vindt de eerste voorronder plaats in Cultureel Centrum Mariendael.

Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90% binnen de be-bouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland district Noord-Brabant in opdracht van GGA regio ’s-Hertogenbosch (bestaande uit 10 gemeenten) de regionale Verkeersquiz. Leerlingen van 17 basisscholen uit de 10 gemeenten nemen het in 4 voorrondes tegen elkaar op.

De eerste voorronde wordt gehouden op woensdag 4 april 2012 bij Cultureel Centrum Mariëndael te Sint-Oedenrode. De volgende voorrondes vinden plaats in Boxtel, Berghem en Vught.
Uit deze voorrondes komen 4 winnende scholen, die op 6 juni 2012, de strijd aangaan om de eerste plaats. Alle voorrondes en de finale beginnen om 09:15 uur.

Met de verkeersquiz worden kinderen voorbereid op deelname aan het verkeer. Het is tevens een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. Daarnaast is evenzeer belangrijk dat door de inzet van een quiz, “verkeer” voor kinderen erg leuk en spannend wordt. De quiz fungeert daardoor als middel om de kinderen te motiveren goed de regels te kennen en toe te kunnen passen in reële situaties: want ze winnen graag!

Gemeentelijke verkeerscoördinatoren, VVN afdelingen en politieagenten zijn tijdens de quiz aanwezig. Zij hebben zitting in de jury. De quiz bestaat uit 30 vragen, die betrekking hebben op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels. De winnende school tijdens de finale krijgt de beker.

De verkeersquiz wordt financieel mede mogelijk gemaakt door GGA regio ’s-Hertogenbosch en provincie Noord-Brabant.