Heren 1 morst dure punten

Een goede start van de wedstrijd bleek niet voldoende om zondag 25 maart de drie punten in eigen huis te houden. De gasten uit Roermond zochten de juiste momenten in de wedstrijd en waren zeer effectief in de afronding: 3-6.

20 minuten lang leek het een hele mooie middag te gaan worden op het zonovergoten sportcomplex op de Bremhorst. Heren 1 leidde comfortabel met 2-0. Kort na aanvang van de wedstrijd was het Willem van der Heijden die goed doorkwam op de rechtervleugel en sneller bleek dan zijn directe tegenstander. Rechtsback Bram van den Berk zag de ruimte in de cirkel, werd gevonden door Willem en rondde koelbloedig af: 1-0. Ongeveer 10 minuten later een bijna identieke aanval. Wederom was het Willem van der Heijden die de voorzet gaf vanaf de rechterflank en in de kluts was het Frank Graper die de bal het laatste zetje gaf: 2-0. De voorsprong werd nog voor rust uit handen gegeven door 2 strafcorners; waar de eerste nog rechtstreeks het doel inging was het de tweede keer via een rebound raak: 2-2 en rust.

Bij de eerste aanval van de tweede helft was het direct raak voor Concordia. Rooi heren 1 kreeg de bal niet goed uitverdedigd en de bal belandde voor stick van een vrijstaande spits van Concordia: 2-3.
Niet snel daarna ging het wederom mis bij het uitverdedigen en in de tegenaanval bleek de effectiviteit van Concordia: 2-4. Heren 1 toonde veerkracht door op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. Er kwam in deze fase wat meer grip op de wedstrijd en dit resulteerde in de 3-4 door Piet van Eijndhoven. Helaas waren de gasten niet van slag en vele malen scherper in de aanval dan heren 1 in de verdediging, wat resulteerde in nog 2 doelpunten: 3-6.
Wederom een pak slaag voor MHC Sint-Oedenrode heren 1 en de hoop op promotie hoeft voorlopig niet meer uitgesproken te worden.