1-2 Winst Rhode bij Erp

Roois nieuws Sport
Eindelijk kon Rhode weer eens het zoet van de overwinning proeven. Met 1-2 werd Erp op eigen terrein verslagen. Na een 1-1 ruststand ging Rhode in de tweede helft goed door en via een fraai uitgespeelde treffer werd in de 82e minuut de winnende treffer gescoord.

Vorige week was A-1 speler Michel Daniëls prima ingevallen en hij mocht nu dan ook in de basis beginnen en dat maakte hij al na 3 minuten waar. Hij ging goed door op een dieptepass van Daan van Dinten, leek aanvankelijk gestopt te worden, maar kon toch nog het beslissende tikje geven, 0-1. In de 8e minuut was Erp erg gevaarlijk over links, maar doelman Ard Groenendijk bracht tot tweemaal toe redding. Een minuut later werd het alsnog 1-1, toen een voorzet van rechts via de binnenkant van de paal werd binnen gekopt. Erp had toen een sterke fase, maar Rhode kwam na een kwartiertje toch weer beter in de wedstrijd. In de 32e minuut leek het toch op achterstand te komen toen Erp een strafschop kreeg. De bal werd goed ingeschoten, maar de reactie van Ard Groenendijk was nog beter en hij stopte de penalty. Na rust werd de weer fitte Paul Smeets achterin geposteerd en Coen van Hout doorgeschoven naar het middenveld. Rhode viel in de laatste weken in de 2e helft steeds terug, maar het middenveld bleef nu beter overeind. De meeste kansen waren dan ook voor Rhode, maar de juiste afwerking ontbrak nog. Ook Erp had uit een counter nog een prima kans, maar op de doellijn wist Coen van Hout redding te brengen, ook was er nog een gevaarlijk lobje dat maar net over ging. In de 82e minuut viel de bevrijdende treffer dan toch. Michel Daniëls werd in de 16 meter aangespeeld en hij schermde de bal goed af, legde hem breed op Tim Stewart die de hoek toen uit kon kiezen en fraai de 1-2 scoorde. In de slotfase hield Rhode zich staande en er waren zelfs nog twee goede kansen, een lobje van Joep Vermeltfoort en een schot van Michel Daniëls misten maar net doel. Komende zondag speelt Rhode de thuiswedstrijd tegen Herpinia. Zij staan voorlaatste en moeten winnen om nog enigszins hoop te kunnen houden, maar ook voor Rhode zijn de punten nog erg belangrijk, want de marge met de degradatieplaatsen is nog steeds minimaal. Voor meer informatie zie www.rhode.nl

Programma
Rhode-Herpinia, 14:30 u; Rhode 2-Nulandia 2, 11:00 u; Avesteijn 2-Rhode 3, 12:00 u; Rhode 4-Boskant 3, 10:00 u; Boekel Sport 5-Rhode 6, 11:00 u; Rhode 7-Keldonk 4, 10:00 u; Rhode 8-Gemert 10, 10:00 u; Blauw Geel 20-Rhode 9, 12:00 u; Rhode 10-WEC 5, 11:00 u; Mifano-Dames, 11:00 u; ELI-Rhode, 17:00 u.

Uitslagen
Erp-Rhode, 1-2; Groene Ster 2-Rhode 2, 1-4; Rhode 3-Blauw Geel 5, 2-4; Rhode 4-Irene 2, 2-0; Rhode 6-Vorstenb. Boys 3, 5-2; Rhode 7-Blauw Geel 14, 4-1; Heeswijk 5-Rhode 8, 5-1; Boerdonk 5-Rhode 9, 0-3; DVG 7-Rhode 10, 0-5; Dames-Boekel Sport, 6-3.