Afbeelding

Rooise renners rijden in Nederland en België

Roois nieuws Sport
Sander Schuurmans kwam afgelopen weken verschillende keren uit in een wedstrijd in België. Op zondag 18 maart stond hij aan de start in de Beker van België, De GP Guido Reybroek. Een wedstrijd over 119 km. Na een lastige koers en een lekke band werd Sander 76e. Een week later op zaterdag 24 maart een wedstrijd in Soumage. Acht renners bleven de groep waarin Sander zat juist voor. Sander behaalde in de sprint een mooie 17e plaats.

Afgelopen zondag was Sander present in Meer (Belgie). Op het snelle rondje kon niemand wegblijven tot dat in de laatste ronde 5 renners het probeerde. Zij konden tot aan de streep vooraan blijven. In het peloton werd Sander 24e.

Afgelopen zondag 25 maart was er voor de elite/beloften de eerste wedstrijd in onze regio. Maar liefst 135 renners stonden er aan het vertrek voor een criterium in de Heeswijkse starten. In de 2e ronde ontsnapten er 8 renners uit de greep van het omvangrijke peloton. Deze acht, met daarbij 2 renners van WV Schijndel, bouwden de voorsprong uit tot een kleine minuut. In de laatste ronden kwam het peloton nog dichtbij. Op 15 seconden van de vluchters kwam het omvangrijke peloton over de streep. Roy van Heeswijk werd 12e en Frank Lathouwers kwam als 57e over de meet. Bij de Amateurs werd Koen van Roosmalen 47e. a.s. Zaterdag staat Roy van Heeswijk aan de start van de eerste wedstrijd voor de clubcompetitie de Omloop van de Braakman. Chipo Banda en Frank Lathouwers staan zondag aan de start in Oploo.