Groot aantal woningen in de etalage op NVM Open Huizen Dag

Roois nieuws Bedrijfsnieuws
Door het lage aantal transacties op de woningmarkt is het aanbod van aantrekkelijke, betaalbare woningen groter dan ooit. Woningzoekenden kunnen hiervan volop profiteren. Bovendien zijn door de verlaagde overdrachtsbelasting de kosten koper met 4-5 procent lager dan ooit. Een uitstekend oriëntatiemoment biedt de halfjaarlijkse Open Huizen Dag op 31 maart a.s. van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Woningzoekenden kunnen op deze dag vrijblijvend een kijkje nemen bij een groot aantal te koop staande woningen.

Ruim 50.000 duizend woningen zijn al aangemeld voor de NVM Open Huizen Dag. Van 11.00 tot 15.00 uur hebben (potentiële) kopers de mogelijkheid deze huizen zonder verplichtingen en zonder afspraak een bezoek te brengen.

Alle deelnemende huizen staan op de website www.funda.nl.
Woningzoekenden kunnen eenvoudig thuis een route uitstippelen om vervolgens op hun gemak een aantal huizen te bekijken, de sfeer te proeven en prijzen te vergelijken. Een persoonlijke bezichtiging geeft een betrouwbaarder beeld dan alleen oriënteren via internet.

Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker kunnen kopers gebruik maken van een aantal voordelen op de woningmarkt, zoals de verlaagde overdrachtsbelasting en de verlenging van de NHG-grens. “Kopers kunnen sinds vorig jaar zomer profiteren van de verlaagde overdrachtsbelasting. Hierdoor bedragen de kosten koper slechts 4 tot 5 procent, wat zeer de moeite waard is. Bovendien is de verhoogde NHG-grens tot 350.000 euro nog steeds van kracht. Dat levert kopers financieel voordeel op in de vorm van een lagere rente. Daarnaast is er een groot aanbod waaruit kopers kunnen kiezen. Het is met name voor starters een heel aantrekkelijke markt.”

Wie interesse heeft in een woning, wordt geadviseerd om een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen. Deze geeft deskundig advies, onderhandelt met de verkopende partij en biedt bij de aankoop van het begin tot het eind professionele begeleiding.