Afbeelding

Reumafonds haalt recordbedrag op in Sint-Oedenrode

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en bewoners in de regio Sint-Oedenrode voor de grote inzet en bijdrage aan het prachtige resultaat van de collecte. In de landelijke collecteweek van 12 tot en met 17 maart in totaal 5015,30 euro opgehaald. Hiermee levert de regio een belangrijke bijdrage aan de reumabestrijding in Nederland. Het is een recordbedrag in Rooi.

Onzichtbare ziekte Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Het is een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Hierdoor hebben mensen met reuma vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren, en is bewegen pijnlijk. Reuma is een ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Reuma heb je levenslang en kan jong en oud overkomen.

Steun van iedere Nederlander nodig Het Reumafonds is dé fondsenwerver op het gebied van reuma in Nederland. Al 85 jaar zetten wij onze middelen in voor de bestrijding van reuma, het geven van voorlichting en het behartigen van de belangen van mensen met reuma. Daar is veel geld voor nodig. We zijn blij met iedere gift die bijdraagt aan onze missie: reuma de wereld uit.
Giro 324, Amsterdam. www.reumafonds.nl