WETHOUDER VAN DEN BERK BIEDT ONTSLAG AAN

Roois nieuws Politiek Meierijstad
Wethouder Henriëtte van den Berk heeft vandaag, 15 maart, met onmiddellijke ingang haar ontslag aangeboden. In een persconferentie lichtte zij haar besluit vanmiddag toe.

"Geachte aanwezigen,

Vandaag heb ik de burgemeester een brief overhandigd met daarin mijn verzoek om ontslag. Dat is voor mij een grote stap, die ik weloverwogen neem. Weloverwogen, maar ook moeilijk. Temeer omdat ik het heel graag anders had gezien en ik mijn werk voor de gemeente Sint-Oedenrode met veel passie en plezier heb gedaan. 
De afgelopen periode is mij niet in de koude kleren gaan zitten. 

Vanavond staat het dossier bestemmingsplan Buitengebied op de agenda van de gemeenteraad. Vanaf de start van dit plan heb ik me ingezet voor een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan buitengebied. Dit ligt er nu en ik ben trots op het resultaat. De omstandigheden en het gebrek aan vertrouwen in dit dossier, maar ook in andere dossiers, nopen mij, met het oog op alles wat nog komt, tot dit besluit. Er is onvoorwaardelijk vertrouwen nodig en dat gevoel mis ik.
Ondanks dat het voor mij een zwarte dag is ben ik toch ook trots op waar ik de afgelopen zes jaren aan heb mogen werken. Samen, want ik mocht dit doen met steun van de ambtelijke organisatie en college. En dan kan ik het toch niet laten om enkele van deze dossiers nog eens te noemen.

Ik heb aan belangrijke ontwikkelingen sturing mogen geven, bijvoorbeeld:
1. Bij mijn aantreden moesten alle bestemmingsplannen worden geactualiseerd. Dit is bijna klaar.

2. Er was een achterstand in de woningbouw en inmiddels zijn er veel bouwprojecten gerealiseerd. Zo ben ik trots op:
De Rooise Zoom
Lange Steeg west en oost
Elzenpad
Lage Weide
Logtenburg

3 Ik was verantwoordelijk voor de vergunningverlening in Sint-Oedenrode. Bij mijn aantreden lag er een negatief Vrom-inspectierapport. Inmiddels zijn hier forse verbeteringen in gerealiseerd. Graag noem ik hierbij de Rooise bouwvergunning.

4. Bij mijn aantreden was er nog geen visie op duurzaamheid. Inmiddels ligt er een duurzaamheidsbeleid waarmee de gemeente vooruit kan.

5. Al decennia lang proberen we op de Kienehoef een recreatieve invulling te geven. Ik ben er trots op dat dit inmiddels goed op de rit staat.

Als ik het allemaal achter elkaar opnoem, denk ik dat ik met een tevreden, en ook trots gevoel, kan terugkijken.
Natuurlijk heb ik ook fouten gemaakt, in die zin is niets menselijks mij vreemd.
Niettemin heb ik me de afgelopen 6 jaren, samen met dit college en organisatie, hiervoor met hart en ziel ingezet. Ik had er geen dag van willen missen. Ik wens de gemeente dan ook het beste toe.
U zult begrijpen met hoeveel emotie ik deze beslissing heb genomen."