Afbeelding

MATCH: PLEZIER VOOR TWEE!

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode


Koen (10 jaar): “Ik word er vrolijk van. Mijn maatje zorgt ervoor dat ik alles even vergeet en alleen maar aan leuke dingen denk!”

Lekker ontspannen, lachen en plezier maken. Dat lijkt zo vanzelfsprekend voor een kind. Toch zijn er heel wat kinderen en jongeren (6 t/m 16 jaar) die een dosis extra aandacht hard nodig hebben. Vrijwilligersproject MATCH zoekt voor hen een vrijwilliger met wie ze regelmatig leuke activiteiten kunnen ondernemen. Samen een potje badmintonnen bijvoorbeeld, pizza bakken, knutselen of vliegeren. De exclusieve en positieve aandacht die kinderen op deze manier krijgen, doet hun zelfvertrouwen en sociale ontwikkeling meer dan goed. Als vrijwilliger zie je het kind opknappen: een vrolijke lach op het gezicht, meer openheid, nieuwe vaardigheden, een twinkeling in de ogen, …

MATCH is dringend op zoek naar enthousiaste mensen die het project willen komen versterken. Ook uit Sint Oedenrode en omgeving! Dus ben jij 18 jaar of ouder, positief ingesteld en wil je het verschil maken voor een kind of jongere? Meld je dan aan als matchvrijwilliger!

Matchvrijwilliger Steve (31 jaar): “Ik heb echt het idee dat we maatjes zijn geworden. We hebben samen veel gelachen en veel van elkaar geleerd. Ik weet zeker dat ik deze ervaring nooit meer vergeet.”

MATCH wordt uitgevoerd door Stichting Oosterpoort in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin in de regio. Op woensdag 28 maart aanstaande organiseert MATCH een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats bij Stichting Oosterpoort aan de Kamperfoeliestraat 60 in Oss. De avond begint om 19:30 uur. Je bent van harte welkom. Voor meer informatie kun je ook kijken op www.oosterpoort.org of bellen naar 0412-465300.


MATCH biedt kinderen en jongeren het steuntje in de rug dat ze nodig hebben