Groot aantal vrijwilligers bij Rooise schoonmaakdag

Roois nieuws Natuur en Milieu
De opening van de Rooise schoonmaakdag verliep iets anders dan gepland. Wethouder René Dekkers: “Ik had eigenlijk nog een openingswoordje willen doen, maar het is nu zo hectisch. Dat heb ik maar achterwege gelaten.” De oorzaak hiervan was wel positief. Het aantal vrijwilligers bleek veel hoger dan verwacht. Voor organisatoren Toos van Bree en Wil van der Linden was het even lastig om alles in goede banen te leiden.

“Maar er is genoeg op te ruimen”, aldus Wil: “Met name het aantal seizoensarbeiders van Progress dat is gekomen is veel groter dan aangegeven.” Een bijzondere groep, die niet altijd positief overkomt. Door vrijwillig de handen uit de mouwen te steken, laten de arbeiders zien dat het ook anders kan en dat ze het beste voorhebben met de gemeente.

De kinderen van de jeugdnatuurwacht gingen snel aan de slag. Zij hadden een interessante ochtend voor de boeg. Inmiddels zijn zij al klaar met hun aandeel in het opruimen en kijken ze bij van Kaathoven hoe al dat afval verwerkt wordt. Ook een aantal buurtschappen dragen hun steentje bij. Buurtschap oud Rijsingen ruimt o.a. de eigen buurt grondig op. Met goed materiaal en voldoende manschappen ziet Rooi er straks weer een stuk beter uit.

Lees meer in DeMooiRooiKrant van komende woensdag