Grote schoonmaakdag in Rooi…de JNW helpt mee!

Roois nieuws Natuur en Milieu
Zaterdag 10 maart is het landelijke schoonmaakdag. Ook in Sint-Oedenrode gaan dan mensen op pad om zwerfafval op te ruimen langs wegen en paden. Jeugdnatuurwacht De Populier gaat dit jaar weer een handje helpen door mee zwerfafval op te ruimen. Na afloop van de schoonmaakactie gaan de natuurwachters bovendien op excursie om te bekijken hoe afval verder wordt verwerkt.

De natuurwachters komen ‘s morgens om 09:10 uur met de fiets samen op het grote parkeerterrein vóór het Gemeentehuis (aan de Laan van Mariëndael). Om 09:15 uur is de officiële opening van de schoonmaakdag , waarbij ook hulpmaterialen worden uitgedeeld zoals vuilniszakken en grijpstokken.

De Jeugdnatuurwachters gaan daarna in groepen zwerfafval opruimen op een veilige, autovrije plek. Na het opruimen wordt het opgeraapte materiaal verzameld.
De excursie daarna is bij Van Kaathoven, het bedrijf waar afval verder wordt verwerkt.
Hier volgt een rondleiding door de composteringsfabriek, waarbij wordt getoond en uitgelegd hoe compost wordt gemaakt van het groen-afval. Deze excursie zal tot ongeveer 11:30 uur duren.

Voor de schoonmaakdag zorgen de kinderen natuurlijk voor warme kleding die eventueel vies mag worden. Verder zijn laarzen belangrijk en regenkleding als dat nodig is. Voor inlichtingen:bellen met Bep van Zoggel (475 222) of Tejo Verdonschot(477 636)