Gemeenteberichten week 8

Roois nieuws Gemeentenieuws
Aanslag gemeentelijke belastingen 2012 en aanslag afvalstoffenheffing 2011

Over enkele dagen ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2012 en de aanslag afvalstoffenheffing 2011. De dagtekening van deze aanslagen is 29 februari 2012.

De gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen 2012.
De gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen 2012 heeft in principe de volgende regels: de WOZ-beschikking, aanslag onroerende zaakbelasting, de rioolheffing en het vastrecht van de afvalstoffenheffing. Deze gecombineerde aanslag wordt met dagtekening 29 februari 2012 verzonden.

De WOZ-beschikking
De WOZ-waarde (taxatiewaarde) van uw pand wordt ook nu weer kenbaar gemaakt via de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen. Voor belastingjaar 2012 zijn de waarden van alle panden vastgesteld naar waardepeildatum 1 januari 2011. Om te beoordelen of de waarde juist is vastgesteld, kan de waarde vergeleken worden met verkooprijzen rond die waardepeildatum. Via de digitale belastingbalie op de website van de gemeente (www.sint-oedenrode.nl) kunt u een taxatieverslag opvragen. Hiervoor heeft u Digid nodig. Informatie over Digid vindt u op www.digid.nl  .
De gemeente heeft uw woning gewaardeerd in overeenstemming met de regels van de Wet Waardering onroerende zaken (Wet WOZ). Dat betekent dat de WOZ-waarde is bepaald aan de hand van verkoopcijfers van vergelijkbare woningen in de gemeente. De Wet WOZ schrijft ook voor dat de WOZ-waarde in 2012 moet zijn vastgesteld naar het waardeniveau van uw woning op 1 januari 2011.

Aanslag onroerende zaakbelastingen 2012
Als grondslag voor de aanslag onroerende zaakbelasting wordt de WOZ-waarde gebruikt. Voor woningen wordt alleen een aanslag aan de eigenaar opgelegd en voor niet-woningen ( bijvoorbeeld: winkel, bedrijf, kantoor etc.) wordt een aanslag aan zowel de eigenaar als de gebruiker opgelegd. Hierbij is de feitelijke situatie op 1 januari 2012 bepalend.
De aanslag wordt berekend op basis van een percentage van de WOZ-waarde. Voor de percentages verwijzen wij u naar de website (www.sint-oedenrode.nl).

Aanslag rioolheffing 2012
De rioolheffing wordt geheven van de gebruiker van een perceel van waaruit water direct of indirect op de gemeentelijke riolering wordt afgevoerd. Voor de tarieven verwijzen wij u naar de website (www.sint-oedenrode.nl).

Aanslag vastrecht afvalstoffenheffing 2012
Afvalstoffenheffing wordt geheven van de gebruiker van een pand, waar geregeld huishoudelijke afvalstoffen (huishoudelijk- en/of tuinafval) kunnen ontstaan.
De aanslagregel voor het vastrecht van de afvalstoffenheffing staat op de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen. De aanslagregel voor het aantal ledigingen en het gewicht wordt achteraf in één keer voor het hele jaar opgelegd.

Aanslag afvalstoffenheffing 2011
Met dagtekening 29 februari 2012 ontvangen de gebruikers van woningen ook de aanslag afvalstoffenheffing 2011 met daarop de aanslagregels van de ledigingen en de aangeboden kilo’s in 2011. Omdat het aantal ledigingen en kilo’s pas aan het einde van een kalenderjaar bekend zijn, wordt deze aanslag altijd achteraf opgelegd. Voor de tarieven verwijzen wij u naar de website (www.sint-oedenrode.nl).

Vragen?
Lees eerst de informatie die bij de aanslagen is gevoegd en raadpleeg de informatie op de site van de gemeente www.sint-oedenrode.nl .
Zijn er na het lezen van de bijgevoegde informatie of een bezoek aan de internetsite nog vragen, dan kunt u deze mailen naar belastingen@sint-oedenrode.nl .
Telefonisch zijn de belastingmedewerkers alleen te bereiken in de ochtenduren van 9.00 uur tot 12.30. In de eerste weken nadat de aanslagen zijn verstuurd, kan het zijn dat de medewerkers telefonisch bezet zijn in verband met de drukte. Probeert u het dan op een later tijdstip nog eens.

Team Belastingen
?(0413) 481 241

--------------------------------------------------------------------------------------------

Huisvuil

Inzameling oud papier

Donderdag 23 februari
- KVO Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart vanaf 07.00 uur

Zaterdag 25 februari
- Wijkvereniging Kinderbos; oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos tussen 09.00 en 12.00 uur;
- Ouderraad basisschool Nijnsel; kraakperswagen op de parkeerplaats tegenover de basisschool aan de Jasmijnstraat 11 a, van 8.00 tot 12.00 uur;
- Ouderraad basisschool Dommelrode; container op parkeerterrein bij cultureelcentrum Mariëndael zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur;

Maandag 27 februari
- W.s.v. EJOS; oud papier wordt opgehaald in de wijken Armenhoef, Dommelrode, Eerschot, Haverland en Centrum vanaf 18.30 uur

Woensdag 29 februari
- Buurtvereniging Zwijnsbergen; container op Zwijnsbergen 3 van 10.00 tot 17.00 uur;
- Basisschool De Springplank; container bij school in Julianastraat van 08.00 tot 13.00 uur;

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag.

Inzameling wit- en bruingoed en grof huishoudelijk afval op vrijdag 2 maart

Voor het aanbieden van dit afval heeft u een machtigingskaart nodig. Deze kaart is verkrijgbaar in het gemeentehuis (via www.sint-oedenrode.nl of bij de receptie) en moet vóór dinsdag 28 februari naar Van Kaathoven BV gestuurd zijn.
Zet het afval op 2 maart om 07.30 uur duidelijk zichtbaar voor uw huis.


Team Economie Vrije tijd en Onderwijs 

------------------------------------------------------------------------------------------

Agenda

Vergadering Voorbereidingscommissie op donderdag 1 maart 2012

In de openbare vergadering van de Voorbereidingscommissie van donderdag 1 maart 2012
(aanvang 19.00 uur) komen de volgende onderwerpen aan de orde:

A. Voorstellen:
1. Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Sint-Oedenrode

De voorbereidingscommissie vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis. Het betreft een voortgezette vergadering van de commissie, die eerder over het bestemmingsplan Buitengebied vergaderde op 29 november 2011 en op 7 februari jl. Gelet op de eerder geboden gelegenheden zal er géén gebruik kunnen worden gemaakt van het spreekrecht.
De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage op werkdagen vanaf aanstaande vrijdag van 09.00 - 12.30 uur, maar zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente.

Griffie 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Denkt u mee over de toekomst van de gemeente?
Samen met inwoners van Sint-Oedenrode, leden van de gemeenteraad en medewerkers van de gemeente is een visiedocument samengesteld en vastgesteld: 'De Rooise Draad'. In dit visiedocument zijn de lijnen uitgezet voor beleid van 2005 tot 2020, zodat in de toekomst de juiste beslissingen worden genomen. Want, een slimme meid is op haar toekomst voorbereid!

Maar zitten we nog wel op de juiste koers? Die vraag stelt de gemeenteraad zich en niet zonder reden. Er spelen allerlei ontwikkelingen, waar ook Sint-Oedenrode mee te maken heeft of krijgt.

Om goed voorbereid te zijn op deze wellicht veranderde toekomst wil de gemeente kijken of we met de huidige visie op koers liggen. Het kan ook zijn dat we misschien (enigszins) van koers moeten wijzigen.

De gemeente Sint-Oedenrode, dat bent u!
Het gaat dus ook over úw toekomstige woon- , werk- en leefomgeving. Het gaat wel om de hoofdlijnen, ofwel strategisch niveau. Niet dus om die stoeptegel of hondenpoep, maar om grote thema’s zoals woningbouw, leefbaarheid of economie. Kunt u denken op strategisch niveau en bent u bereid er enige tijd in te steken om met ons mee te denken? Meldt u dan vóór 4 maart aanstaande aan via herijkingvisie@sint-oedenrode.nl .
We zoeken naar vijf tot tien personen én ook een goede balans tussen de partijen en deelnemers. Zo zorgen we ervoor dat we de visie vanuit verschillende invalshoeken opnieuw bekijken of herijken.

Onze visie kunt u vinden op de website van de gemeente Sint-Oedenrode, onder informatie - bestuur en organisatie -gemeenteraad. 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Reclamenota gemeente Sint-Oedenrode

Reclames bepalen vaak het beeld in het dorp. Daarom is het maken van goede afspraken belangrijk en hebben we nu een reclamenota opgesteld. Hierin zijn de (on)mogelijkheden vastgelegd.
In deze nota zochten we de balans. We willen graag een verzorgd dorpsbeeld, maar er spelen ook economische belangen. Met deze nota zijn reclame-uitingen zonder vergunning toegestaan. Dan moeten ze wel voldoen aan de uitgangspunten in de nota.

Inspraak
De gemeenteraad neemt binnenkort een besluit over de reclamenota. Voorafgaand aan dit besluit kunt u de reclamenota inzien en een reactie hierop geven. De reclamenota ligt vanaf donderdag 23 februari 2012 ter inzage in het publieksplein van het gemeentehuis. U kunt tot donderdag 5 april 2012 daarop uw reactie geven.
Deze kunt u schriftelijk richten aan burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA te Sint-Oedenrode. Wilt u verdere uitleg krijgen of liever mondeling reageren? Dan kunt een u een afspraak maken door te bellen met (0413) 481 911.

Team Bouwen en Milieu

--------------------------------------------------------------------------------------------

WOZ-beschikkingen en aanslagen gemeentelijke heffingen

Eind februari zullen de WOZ-beschikkingen en aanslagen gemeentelijke heffingen 2012 weer verzonden worden. De gemeente wil u zo goed mogelijk van dienst zijn bij het beantwoorden van vragen en geven van toelichtingen.
Vrijwel alle informatie over de beschikking en de aanslagen 2012 kunt u vanaf 1 maart vinden bij de Digitale Belastingbalie op de website van de gemeente http://www.sint-oedenrode.nl ).
 
U dient daarvoor in het bezit te zijn van een eigen DigiD om in te kunnen loggen. Indien u niet in het bezit bent van een eigen DigiD, raden wij u aan dat zo snel mogelijk te doen via http://www.digid.nl. De doorlooptijd hiervoor is circa vijf dagen.
Voor het opvragen van een taxatierapport of WOZ-waarden, verwijzen wij u naar de Digitale Belastingbalie op de website van de gemeente. U kunt daar inloggen met uw eigen DigiD om vervolgens meteen de gewenste gegevens in te zien.
Mocht dit voor u echt niet mogelijk zijn, dan kunt u het taxatierapport of de WOZ-waarden schriftelijk opvragen door een mail te sturen naar belastingen@sint oedenrode.nl. Vermeld uw naam, UW BSN en uw telefoonnummer. Houd er rekening mee dat het een aantal weken kan duren voordat aan uw verzoek kan worden voldaan.

We werken zo veel mogelijk op afspraak, de afspraken vinden plaats op het gemeentehuis. Om een afspraak te maken kunt u een mail sturen naar belastingen@sint oedenrode.nl. Vermeld daarbij het onderwerp, uw BSN en uw telefoonnummer. Ook kunt u tussen 09:00 en 12:30 bellen met het belastingennummer van de gemeente: 0413 481241.
Team Belastingen

-------------------------------------------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)

Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres                 Postcode       Besluit
                                        verzonden Omschrijving
Wandelpad Kinderbos - 15-2-2012 Kappen van 1 eik
Hazelaarstraat 29 5492 ER 16-02-2012 Verbreden inrit
Jkr. Marcus van Gerwenlaan thv 26 - 16-02-2012 Kappen van 1 els
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Ontwerpbesluit uitgebreide omgevingsvergunning
Adres                     Postcode Omschrijving
Prinsenhoefstraat 2 5492 VX Omschakelen en uitbreiden van veebezetting van melkrundveehouderij en realisatie van sleufsilo’s. (fase 1)
Hierop is procedure 2 van toepassing (zie procedurekader). De stukken liggen met ingang van donderdag 23 februari 2012 ter inzage.

Verleende uitgebreide omgevingsvergunning
Adres                          Postcode Besluit
                                                  verzonden Omschrijving
Vresselseweg 6            5491 PC 14-02-2012 Intern veranderen horeca/opslagruimte
Zwembadweg ongenum.            - 15-02-2012 Bouwen woongebouw + stallingsgarage (betreft vergunning 2e fase)
Hierop is procedure 3 van toepassing (zie procedurekader).

Meldingen ingevolge Algemene maatregel van Bestuur
Adres inrichting      Postcode Omschrijving
Goeiendonk ong. - Het oprichten van een rioolgemaal ingevolge het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer.
Pastoor Smitsstraat nabij 21 - Het oprichten van een rioolgemaal ingevolge het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer. Bovengenoemde meldingen liggen gedurende twee weken ter inzage.

-------------------------------------------------------------------------------------------