Weer meer gesprekken bij Sensoor Noord Brabant

Roois nieuws Regionieuws
In 2011 heeft Sensoor Brabant 45.416 gesprekken gevoerd met mensen die behoefte hadden hun hart te luchten en te praten over problemen, zorgen of verdriet. Dat is een stijging van bijna 5% ten opzichte van 2010.

Het grootste aantal van de gesprekken, 42.941, werd via de telefoon gevoerd. 2.243 Gesprekken vonden plaats via de chat. Er waren 232 mailcontacten. Het aantal mensen dat meer dan eens contact zoekt met Sensoor voor een gesprek met aandacht is iets afgenomen. Daar tegenover zien we een lichte stijging van het aantal mensen dat incidenteel belt met Sensoor.
De betekenis van Sensoor bewezen

Bellers en chatters zoeken contact om hun zorgen en problemen te delen en daarna weer verder te kunnen. Voor een grote groep zijn de vrijwilligers van Sensoor een steun om zich te handhaven in hun bestaan zonder voldoende contacten. Het feit dat er zo vaak een beroep op Sensoor wordt gedaan onderstreept het belang van Sensoor. Toch wordt het voortbestaan van Sensoor Noord Brabant nog steeds bedreigd door het wegvallen van de subsidie van de Provincie in 2015. Sensoor is volop in gesprek met instellingen die de dienstverlening wellicht willen overnemen. Voorwaarde is dat Gemeenten daarvoor subsidie verlenen. Sensoor Noord Brabant met haar 175 vrijwilligers gaat desondanks niet bij de pakken neerzitten en is er ook het komend jaar met alle aandacht en steun voor de mensen die Sensoor, zeker in deze tijd van grote veranderingen in zorg en welzijn, hard nodig hebben.