Struiffeest muzikaal hoogtepunt op Carnavalsmaandag

Roois nieuws MooiPapgat.nl St.Oedenrode
Sinds jaar en dag organiseert KV De Narrekap tijdens Carnaval op de maandagochtend het struiffeest in de zaal van De Beurs. Dit jaar hebben Stichting Papgat, KV De Narrekap en Team De Beurs de handen ineen geslagen om dit muzikale evenement grootser dan ooit te maken.

Traditiegetrouw trekken de Rooise kapellen en hun fans op maandagochtend tijdens de Carnaval massaal richting De Beurs om te genieten van elkaars repertoire, onbeperkt gratis struif (‘Brabants woord voor pannenkoek’ aldus Wikipedia) en een gezellige ambiance. Van 11.00 uur tot circa 16.00 uur blazen de aanwezige kapellen op tourbeurt een aantal van hun nummers waardoor een gezellige en ongedwongen sfeer ontstaat. Als klap op de vuurpijl worden de kapellen bij De Beurs in de middag getrakteerd met een optreden van VINZZENT, bekend van de tophit ‘Dromendans’.

Ieder jaar komt het voor dat er buitenrooise kapellen via via een uitnodiging ontvangen om ook een noot te komen blazen tijdens het Struiffeest. Dit gegeven hebben Stichting Papgat, KV De Narrekap en Team De Beurs aan het denken gezet waarna een grootse promotieactie opgezet is. Ruim 800 kapellen uit heel Nederland zijn aangeschreven en het resultaat mag er wezen.

Vele enthousiaste reacties volgden en diverse kapellen hebben de uitnodiging met beide handen aangepakt en zullen aanwezig zijn bij het Struiffeest. Muzikale delegaties uit Papendrecht, Ysselstein, Gemert, Sleeuwijk, Lieshout, Ewijk, Beuningen, Geldrop en Gorkum komen sfeer proeven in Papgat.

Na het struiffeest trekken de kapellen met de benenwagen of onze Rooise Borrelbus tot in de late uurtjes gezellig van kroeg naar kroeg om Papgat volledig in vuur en vlam te zetten. Je bent gewaarschuwd, kan gezellig zijn.