Afbeelding

Pinguïns in “Oosters Huwelijk”..?

Roois nieuws MooiPapgat.nl St.Oedenrode
Toen enkele weken geleden bekend werd gemaakt dat er op carnavalsdinsdag een “Oosters Huwelijk” gesloten zou gaan worden en dat er mogelijk ook exotische dieren te aanschouwen zouden zijn was er werkelijk niemand die vermoedde dat deze dieren wel eens pinguïns zouden kunnen zijn.

Zaterdagavond 11 februari werd Rooi opgeschrikt door een horde vreemde Oosters ogende figuren met in hun midden 2 pinguïns..! Toen er navraag werd gedaan bleek dat deze avond gekozen was om de vrijgezellenavond te vieren van Sultan Ali’Bernie’Baba en Sultana Fati’Mari’Gana (Bernie de Brouwer en Marion Schepens). Om een grappige vrijgezellenavond te beleven is het natuurlijk logisch voor mensen uit warme streken om verkleed te gaan als dier dat het meest van een woestijndier afstaat.. juist.. een pinguïn dus.

Het vrijgezellenfeest is uitbundig gevierd. Als deze sfeer tot op de officiële, onechte huwelijksdag voortduurt, belooft dit heel veel goeds. 21 februari 2012 gaat in ieder geval een unieke dag worden met vele bijzondere gebeurtenissen. De grote lijnen van deze dag zijn als volgt: om 10.30 uur arriveert het aanstaande echtpaar per kameel bij “De Vriendschap” om 11.00 uur worden Sultan Ali’Bernie’Baba en Sultana Fati’Mari’Gana door een geestelijke en burgemeester in de onecht verbonden. Dat dit op zeer ludieke wijze gaat gebeuren laat zich raden. Om 12.30 uur begint het heerlijke “1001 nachtmaal” (nog enkele kaarten te koop bij Partycentrum “De Vriendschap”) en vanaf 14.15 uur begint de gezellige receptie waar heel carnavalminnend Papgat op bezoek komt. De dag, en tegelijkertijd ook carnaval 2012 wordt dan afgesloten bij de verbranding van Willemke Pap.