Gemeenten en MEE zetten in op duurzame oplossingen

Roois nieuws Regionieuws
De gemeenten Boekel, Uden, Veghel, Sint-Oedenrode, Landerd en MEE Noordoost Brabant zetten zich al enkele jaren succesvol in voor burgers met een beperking. Reden genoeg om de samenwerking voort te zetten. Donderdag 9 februari ondertekenden de wethouders welzijn van deze gemeenten en regiodirecteur Jos Jacobs van MEE Noordoost Brabant een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor twee jaar.

“Een intensieve samenwerking tussen gemeenten en maatschappelijke (zorg-)organisaties is de enige manier om nieuwe, creatieve en duurzamere oplossingen te realiseren om mensen met een beperking volwaardig mee te kunnen laten doen in onze samenleving.” Dat zegt Jos Jacobs van MEE. “Het wordt minder vanzelfsprekend voor burgers met een beperking of chronische ziekte om een beroep te doen op betaalde zorg vanuit de AWBZ. Daardoor moeten we anders omgaan met het inzetten van zorg; minder in de sfeer van dure, speciale voorzieningen en meer in de sfeer van elkaar helpen. Burgers met een beperking moeten meer in hun eigen omgeving duurzame oplossingen vinden. MEE ondersteunt bij het bedenken en realiseren hiervan. Daarnaast bekijken we samen met de gemeenten en andere instellingen hoe we ook nieuwe collectieve oplossingen kunnen organiseren.”

MEE ondersteunt mensen met een beperking om mee te doen in de samenleving. Dat doen we zonder verwijzing en gratis. Iedereen met een beperking kan bij MEE terecht. Dat kan een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking zijn, een chronische ziekte, Niet Aangeboren Hersenletsel of vorm van autisme. MEE is er ook voor ouders, familie en verzorgers. MEE ondersteunt jong en oud op het gebied van opvoeding & ontwikkeling, leren & werken, wonen & samenleven, wetgeving & geldzaken. Heeft u een vraag? Telefoon 0413 33 47 33, e-mail info@mee-nob.nl , website www.mee-nob.nl .