Afbeelding

Waterschap de Dommel: Van papier naar digitale bekendmaking

Roois nieuws Regionieuws
Als overheidsorganisatie zijn we verplicht om besluiten bekend te maken. Sinds 1 januari 2012 maakt Waterschap De Dommel besluiten en mededelingen elektronisch bekend. Dit betekent dat officiële bekendmakingen worden gepubliceerd in een zogenaamd elektronisch waterschapsblad. Op www.dommel.nl/waterschapsblad  staan al onze bekendmakingen met daarbij eventuele bijlage(n).

De Wet elektronische bekendmaking (op 1 juli 2009 in werking getreden) biedt het waterschap de mogelijkheid om over te stappen op elektronisch bekendmaken. Daarmee is het waterschap afgestapt van het bekendmaken in dag-, nieuws- en huis-aan-huisbladen, tenzij (wettelijk) anders is bepaald. Afgezien van het aansluiten bij de ontwikkelingen van het digitale tijdperk, brengt het elektronisch bekendmaken een aanzienlijke kostenbesparing met zich mee. Op jaarbasis wordt er zo’n 100.000 euro bespaard op advertentiekosten.

Overgangsperiode
Van 1 januari t/m 30 juni 2012 loopt de overgangsperiode naar volledig digitaal bekend maken. Dat betekent dat in deze periode naast de officiële digitale bekendmaking een kleine tekst in de krant geplaatst wordt waarin we de burgers attenderen op de volledige, rechtsgeldige bekendmaking op het internet.

Bekendmakingen service
Iedereen kan op de hoogte blijven van de officiële bekendmakingen van Waterschap De Dommel. Door op onze site te kijken, maar burgers kunnen zich ook aanmelden voor een gratis abonnement op bekendmakingen via de zoekdienst van http://www.overheid.nl/. Door het ingeven van een postcodegebied krijgen de burgers alle bekendmakingen gemaild die betrekking hebben op dat postcodegebied. Op deze manier blijft Waterschap De Dommel open en transparant.

Voor mensen die niet over internet beschikken is op het Waterschapshuis in Boxtel een computer beschikbaar om de volledige bekendmaking digitaal in te zien.