Lannet IT neemt BTE-Telecom over

Roois nieuws Bedrijfsnieuws
Automatiseerder Lannet IT heeft per 1 februari telecombedrijf BTE-Telecom uit Sint-Oedenrode overgenomen. Met de overname breidt Lannet haar dienstenpakket uit op het gebied van telecom en bekabeling. De overname is het directe gevolg van de vraag vanuit klanten om telecom toe te voegen aan het dienstenpakket.

Hans van Berkel, directeur van Lannet: “De trend dat telefonie steeds meer geïntegreerd wordt binnen de netwerkinfrastructuur zorgt ervoor dat kennis op dit vakgebied van essentieel belang is. Ook vragen veel van onze klanten hoe zij kunnen besparen op belkosten. We boden al Voice over IP oplossingen van 3CX, maar we kregen ook veel vragen over bestaande telefooncentrales. Met de overname van BTE-Telecom hebben we ook de expertise in huis om telefooncentrales van Siemens en Panasonic te installeren en te onderhouden. Dankzij deze overname zijn we nu een volwaardige telecompartner voor onze klanten en kunnen we voor iedere situatie een passende oplossing bieden!”

De activiteiten van BTE worden volledig opgenomen binnen de organisatie van Lannet IT. Van Berkel: “Onze klanten zijn van ons gewend dat wij professioneel en transparant werken. We maken heldere afspraken en de klant krijgt alleen een factuur voor de diensten die hij daadwerkelijk afneemt. Zo werken wij bijvoorbeeld niet met maandelijkse onderhoudscontracten. Vanaf nu kunnen wij ook op telecom gebied onze klanten op de Lannet-manier helpen.”

Henri Biemans, eigenaar van BTE, is verheugd met de overname: “BTE krijgt er met de overname heel veel nieuwe gespecialiseerde collega’s bij, waarmee expertise gedeeld kan worden en we samen verder kunnen groeien.” Ook klanten van BTE reageren positief op de overname. Biemans: “Zij zien dat de continuïteit en expertise met de overname gewaarborgd blijft. Dat is voor onze lange termijn relatie natuurlijk erg belangrijk.”


Over BTE-Telecom
BTE is een jong en dynamisch bedrijf voor telecom en elektrotechniek, gevestigd in Sint-Oedenrode. Dankzij expertise op het gebied van telefonie, datanetwerken, elektrotechniek en mobiele communicatie verzorgt BTE-Telecom professionele totaaloplossingen voor nieuwe of bestaande communicatie platformen.